OTELLER DOLDU ÇADIRLAR PLAJA KURULDU

OTELLER DOLDU ÇADIRLAR PLAJA KURULDU
Marmaris’te, otellerde yer bulamayan yüzlerce kişi, gündüzleri denize girip, güneşlendiği halk plajında konakladı.Milyonlarca kişi, uzun Bayram tatili...

Marmaris’te, otellerde yer bulamayan yüzlerce kişi, gündüzleri denize girip, güneşlendiği halk plajında konakladı.

Milyonlarca kişi, uzun Bayram tatili dolayısıyla adeta güneydeki tatil merkezlerine aktı. Rezervasyon yaptırmadan tatile çıkanlar, otellerde yer bulamadı, sokakta kaldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, otel ve pansiyonlarda yer bulamayan yüzlerce kişi, mavi bayraklı halk plajında konakladı. Kimi satın aldıkları çadırlarda, kimi kumların üzerine serdikleri çarşafların, battaniyelerin üzerinde sabahladı.

Günün ilk saatlerinde uyanıp, geceledikleri plajda, denizin, güneşin, tatilin tadını çıkardı. İzmirli esnaf Ferhat Güler, “Ben, eşim ve 3 çocuğumuz, otomobilimizle geldik. Otellerde yer bulamadık, çocuklar geri dönmek istemedi. Ben de çadır aldım. 2 gündür burada yatıp kalkıyor, burada denize giriyoruz. Eşim ve ben halimizden çok memnun olmasak da, burada olmaktan çok mutlu olan çocuklarımız için idare ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMI İÇİN ŞİMDİDEN YERİNİZİ AYIRTIN

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Kurban Bayramı’nda tatil yapmayı planlayanları şimdiden rezervasyon yaptırmaları konusunda şu sözlerle uyardı. “Turizm bölgesi olarak son yılların en canlı Bayramını yaşıyoruz. Konaklama tesislerimizde istisnasız bir tek boş oda kalmadı. Çok sayıda rezervasyon talebi geri çevrildi.  Yer ayırmadan gelen çok sayıda vatandaşımız ise tabiri caiz ise sokakta kaldı. Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı, bu yıl Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nın da Bakanlar Kurulu tarafından 9 güne çıkartılabileceğini söyledi. Dolayısıyla, tatile gidip sokakta kalmak gibi tatsız sürprizlerle karşılaşmak istemeyen vatandaşlarımızın Kurban Bayramı için şimdiden otellerdeki yerlerini ayırtmalarını öneriyorum.”

Bu haber toplam 1471 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.