Oteller kışında hizmet verecek

Oteller kışında hizmet verecek
Muğla il genelinde bulunan oteller kış ayında da açık olacak. Muğla Valisi Fatih Şahin’in önerisini bakanlık kabul ederse kış ayında çalışan personelin...

Muğla il genelinde bulunan oteller kış ayında da açık olacak. Muğla Valisi Fatih Şahin’in önerisini bakanlık kabul ederse kış ayında çalışan personelin maaşlarını devlet yatıracak. Böylelikle turizm sektöründe çalışan personelin kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Muğla Valisi Fatih Şahin “ Turizmde kaliteli hizmeti yakalamak için bakanlığa böyle bir öneride bulunduk. Bakanlık kabul ederse otellerimiz kışında açık olacak” dedi.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerine sahip olan Muğla’da kışın oteller hizmetç verecek. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi gözde turizm merkezlerinde bulunan oteller kışında açık kalacak. Çalışan personelin maaşlarını ise devlet ödeyecek.

Muğla Valiliği ile İş Kurumu İl Müdürlüğü ortak bir proje hazırladı. İl istihdam kurulu toplasının da turizm sezonunda çalışan personelin kışında çalışması kararı çıktı. Yaz aylarında otellerde çalışan personelin kışın işsiz kalmaması ve hizmet kalitesinin artması için böyle bir proje hazırlandı. Proje kapsamında Muğla bölgesinde bulunan turisttik oteller kışın da açık kalacak. Otelde çalışan personelin maaşını kışın devlet ödeyecek. Muğla Valiliğinin hazırladığı proje ilgili bakanlıklara sunuldu.

Muğla Valisi Fatih Şahin “ İl istihdam kurulu ile bir proje hazırladık. Turizm merkezlerimiz deki otellerin kış aylarında açık olması için. Böylelikle yaz sezonunda otellerde çalışan insanlar kışın işsiz kalmayacak. Kışın otellerde çalışan personellerin maaşlarını devlet ödeyecek. Hem böylelikle işsizliği önlemiş olacağız hem de turizm sektöründe çalışan insanların hizmet kalitesini yükseltmiş olacağız. Hazırladığımız projeyi bakanlıklara gönderdik. Bakanlıklardan yanıt bekliyoruz” dedi. Öte yandan Muğla Valiliği ve İş Kurumu il Müdürlüğü engelliler içinde bir proje hazırladı. Engelliler için havlu ve terlik atölyesi kurulacak. Engeliler hem burada para kazanacak hem de ürettikleri havlu ve terlikleri Muğla’nın turizm merkezlerine pazarlanacak.

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.