OTELLER SATILIK

OTELLER SATILIK
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da toplum 349 tesis satışa çıkartıldı. Satışa çıkan tesislerin 166'sı otel, 94'ü...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da toplum 349 tesis satışa çıkartıldı. Satışa çıkan tesislerin 166'sı otel, 94'ü apart otel, 60'ı butik otel, 7'si motel, 11'i pansiyon, 7'si kamp yeri, 4'ü ise tatil köyünden oluşuyor. Terör olayları ve Rusya ile yaşanan uçak krizi turizmi etkilemeye devam ederken fiyat baskısı yaşayan turizmci bankalara olan borcunu ödeyebilmek için otellerini satışa çıkarmaya başladı. Ege Bölgesi'nde 9 milyar liralık turizm tesisinin satışa çıkartıldığı ortaya çıktı. Online satış yapan bir internet sitesinde yer alan verilere göre sadece Ege Bölgesi'nde 902 turizm tesisi satılığa çıkarıldı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam miktarın ise 8 milyar 800 milyon liraya ulaştığı belirtildi. En fazla satılık tesise sahip olan il 349 ile Muğla olurken Uşak ve Manisa'da satılık turizm tesisi yer almadı.

Muğla'da toplam 349 tesis satışa çıkartılırken bu tesislerin 166'sı otel, 94'ü apart otel, 60'ı butik otel, 7'si motel, 11'i pansiyon, 7'si kamp yeri, 4'ü ise tatil köyünden oluşuyor. Muğla'daki tüm turizm tesisleri için istenen miktar da 4 milyar 745 milyon lirayı buldu. En pahalı tesis Bodrum'daki 5 yıldızlı ve 35 odalı otel oluşturuyor. Otelin 90 bin metrekare kapalı ve 6 bin metrekare açık alanı bulunurken otel için istenen fiyat 110 milyon dolar (330 milyon TL) oldu.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.