Özgür kalacağımı saat 12’de söylediler

Özgür kalacağımı saat 12’de söylediler
Lübnan’da Mikdat Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin 27 günlük tutsaklığın ardından Muğla’nın Marmaris ilçesinde ki evine yerleşti....

Lübnan’da Mikdat Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin 27 günlük tutsaklığın ardından Muğla’nın Marmaris ilçesinde ki evine yerleşti. Tekin “ Özgür kalacağımı 2 gün önce söylediler. İlk önce inanamadım. Gündüz saat 12.00’de akşam serbest kalacağımı söylediler” dedi. Bu arada Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bazı bakanlar Aydın Tufan Tekin’i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Lübnan istihbaratı kurtardı

İş görüşmesi için gittiği Beyrut’ta Miktad Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin önceki gece saat 02.10 sıralarında Dalaman Havaalanına geldi. Oradan karayolu ile Marmaris’te ki evine gitti. Gündüz saatlerinde yaşadıklarını gazetecilere anlatan Tekin “ Bana iki gün önce serbest bırakacaklarını söylediler. Ancak ilk duyduğumda inanamadım. Şaka gibi geldi. Gündüz saat 12.00’de bana akşam serbest kalacağımı söylediler. Ellerim ve gözlerim bağlı olarak beni evden çıkarttılar. Yaklaşık bir saat kadar dolaştırdılar. Daha sonra araç değiştirdik. Beni Lübnan istihbarat ekiplerine teslim ettiler. 6 araçlık bir konvoyla Lübnan istihbaratının merkezine gittik. Beni orada büyükelçimiz karşıladı. Büyükelçimiz, Lübnan Dışişleri Bakanı ve Lübnan İstihbarat Başkanıyla uçakla Dalaman’a geldik” dedi.

Evde herkes çok mutlu

27 günlük esir hayatının ardından evine ve ailesine kavuşan Aydın Tufan Tekin “  Evde herkes çok mutlu. Beni çok özlemişler. Bende onları çok özledim. Telefonlarım hiç susmadı. Arkadaşlarım çok endişelenmişler. Burada evimde olmaktan çok mutluyum. Biraz dinlenip tatil yapmak istiyorum” dedi.

Başbakan telefonla aradı

Başbakan Recep Tayip Erdağan ve bazı bakanlar sabah saatlerinde Aydın Tufan tekin’i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tekin “ Sabahleyin sayın Başbakanımız ve bakanlarımız telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bende kendilerine beni kurtarmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettim” dedi.

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.