Özgür Özel: "Marmaris'te çok gerideydik, son anda miting koyduk"

Özgür Özel: "Marmaris'te çok gerideydik, son anda miting koyduk"
 MUHABİR
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a özel açıklamalar da bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Özel; "En memnun olduğum yerler Artvin ve Marmaris. Anketlerde çok geride çıkmıştık. Son anda oralara miting koyduk. İki yerde “CHP’ye oy atmazsanız, AK Parti kazanacak” dedim." ifadelerini kullandı.

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı. Açıklanan Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre Türkiye genelinde CHP yüzde 37.8, AK Parti yüzde 35.5, Yeniden Refah Partisi yüzde 6.2, MHP yüzde 5, İYİ Parti ise yüzde 3.8 oy aldı.

Yerel seçimlere ittifaksız giren Cumhuriyet Halk Partisi, 1977 seçimlerinden sonra resmi olmayan sonuçlara göre birinci parti konumuna yükselmiş oldu.

Seçim sonuçlarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a özel açıklamalar da bulundu.

Özel'in açıklamalarında dikkat çeken önemli bir yerse, Muğla Marmaris üzerine oldu. CHP Lideri Marmaris'te yapılan son anketlerde partisinin çok geride olduğunu ifade ederek son anda miting koyduğunu açıkladı.

Özgür Özel, İsmail Saymaz'ın "Haritaya baktınız. Sizi en çok sevindiren neresi oldu?" sorusuna şu yanıtı verdi;

"Şüphesiz Manisa. Manisa’da en son yüzde 29-30 almıştık. Dün yüzde 60’la kazandık. Manisa’da Selendi, Demirci ve Saruhanlı hariç tüm ilçeleri aldık. En çok Soma’ya seviniyorum. Her seçim millet Soma’ya söver, ben de Twitter’dan “Yapmayın etmeyin” diye yazardım. En memnun olduğum yerler Artvin ve Marmaris. Anketlerde çok geride çıkmıştık. Son anda oralara miting koyduk. İki yerde “CHP’ye oy atmazsanız, AK Parti kazanacak” dedim. Eskişehir ve Balıkesir, kafaya taktığım iki yerdi. Eskişehir’de İYİ Partili aday AK Parti’ye geçti ve siyasi yankesiciliğe uğradı muhalefet. Ona itiraz ediyordum. Kaybetsek kabullenemezdim. Bir de Balıkesir… Orada alacaklıydık. Ama İYİ Parti çok güçlü aday çıkardı ve aday sert kampanya yaptı. Annesinin evinin balkonundan “Git başka yerde demlen” diye bir pankart sarkıttı mitingimde. Ona içerlemiştim. Adıyaman’a acayip sevindim. Kütahya’nın gelmesine aşırı memnun oldum." diye konuştu. (Sözcü Gazetesi)

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.