Öztürk: Büyükşehir’e Yüklendi

Öztürk: Büyükşehir’e Yüklendi
SİNAN BOYACI - AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Nihat Öztürk Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafına baskı kurarak kendi belirlediği marka...

SİNAN BOYACI - AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Nihat Öztürk Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafına baskı kurarak kendi belirlediği marka ve modeldeki araçları almaları konusunda tehdit ettiğini ileri sürdü.

Muğla Menteşe’de Partisinin Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal ve partililerle birlikte basın mensuplarıyla buluşan AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Nihat Öztürk Muğla Büyükşehir Belediyesine yüklendi. Nihat Öztürk,  Şoför esnafı “Büyükşehir bizim ekmeğimizle oynuyor” diye feryat ediyor ve seslerini duyurmak istiyorlar, bizden yardım talep ediyorlar. Büyükşehir yasasında özellikle benim il başkanı olduğum dönemde çıkan kanuna atfen bunu yapıyorlar. Oysa ki unuttukları bir şey var o kan çıktığında bizde girişimlerde bulunduk ve bunu 2012 yılına erteletmiştik. Sonra 2012 yılında tekrar geçiş sağlansın diye 2015 yılına erteledik. Şimdi 2015 yılında seçim dönemine denk gelince bu kanun çıkartılamadı. Ben kendim tekrar bir görüşme yaptım ve gerek Ulaştırma Bakanlığı gerekse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda 2018’e kadar herhangi bir baskılarının olmadığını ve bir kanun ve tebliğin hazırlandıklarını bildirdiler. Bu net iken kendilerine sorduklarında bunu 2016’ya kadar esnettikleri bildirilmiş. Buna rağmen Milas’ta belirtiler kriterlere uygun alınan iki aracı kabul etmiyorlar ve X marka araç olacak diye esnafa ikinci bir araç aldırmak için zorluk çıkartıyorlar. AK Parti dün de bu günde şoför esnafının yanında oldu. İnşallah Ankara’ya ittiğimiz zaman Alper beyi yalancı çıkartmayıp bu konuda gerekenleri yapacağız. AK Parti ve MHP’ye yüksek oranda oy çıkan mahallelerde halka eziyet ediliyor. Altını çizerek söylüyorum resmen Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet etme noktasında sıkıntı çıkartılıyor. Şu anda 1 Kasım seçimlerinde çıkartacağınız oya göre hizmet alacaksınız denilerek baskı kuruluyor. Onların aldıkları karara saygı duyarız ancak bunu Şoför esnafına 1 Kasım’a kadar bunu yapacaksınız, yoksa sizi garaja sokmayız gibilerinden baskı kurmalarını ahlaken ve siyaseten doğru bulmuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.