Öztürk: Muğla'dan elini çek

Öztürk: Muğla'dan elini çek
CHP Muğla İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Başbakana seslenerek kıyılardan elini çekmesi konusunda...

CHP Muğla İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Başbakana seslenerek kıyılardan elini çekmesi konusunda uyarıda bulundu.

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk bayram tatilini Bodrum’da geçiren Başbakanın kıyı kenar çizgisi, sahillerin talan edilmesi ve kıyıların betonlaşmasına dair sözlerini eleştirdi. Öztürk “Ramazan bayramında sayın başbakan bir hafta boyunca izini kaybettirdi. Basından öğrendiğimize göre sayın başbakan ilimizin kıyılarında tatil yapmış. Ne oldu, neyi kafasında tasarladı bilmiyorum ama ilk basın toplantısında kıyıların yağmasından, kıyı kenar çizgisinden ve kıyıların betonlaştığından bahsetti. Güneşlenirken başına güneş mi çarptı diye düşünmeye başladım. Ne oldu ne değişti ki Muğla kıyıları ile ilgilenmeye başladı Başbakan. Yeter artık Sayın Başbakan kıyılarımızdan Muğla’mızdan elini çek” dedi.

CHP İl Genel Meclisi adına konuşan grup başkan vekili Dursun Kaplan’da iktidarı ve Başbakanı sert sözlerle eleştirdi. İktidara yeni mi geldiniz kıyılardaki betonlaşmayı yenimi fark ediyorsunuz diyerek Başbakana seslenen Kaplan “2004 ve 2013 yılı arasındaki farkı ilk defa fark edip vicdanınız mı sızladı. Sayın Başbakan sizin döneminizde Muğla halkı zengin toprakların fakir bekçisi haline gelmiştir. Hükümetin 2004 yılında doğal sit alanları iktisap edilemez yasasını çıkardı, bu yasaya dayanarak kadastro geçmeyen köylerden, kadastro geçerken köylünün elinden zilliyetli araziler alınarak hazineye verildi ve halk mahkeme kapılarında perişan edildi” dedi.

Başbakanın Bodrum ziyaretine de değinen Dursun Kaplan, kendi iktidarları döneminde kıyıların yağmalandığını ve gerçekleştirilen bu çarpık yapılanmayla ilgili sözlerinin samimiyetten uzak olduğunu dile getirdi. Kıyıları imara açan ve kıyıdaki yapılanmaya dair herhangi bir tedbir almayan, yasaları çiğneyerek, yandaş firma ve kuruluşların bu bölgede doğayı katletmesine göz yuman iktidar partisi, Dursun Kaplan’a 2010 yılında meclis toplantısında yaptığı çevre talanıyla ilgili konuşmasından dolayı Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Bir kez daha hükümetin duyarsızlığını eleştirerek Başbakan’a seslenen Kaplan “Sayın Başbakan sizin gördüğünüz kıyı ihlali Ankara onaylı, otellerden ve kamu binalarından oluşuyor. Türkiye’de kıyıları imara açan ve kıyıda her türlü yapılaşmaya izin veren senin hükümetindir. Marmaris Turgut Köyündeki Keyland Otel (Angels Peninsula Hotel) sana yakın olan otel, Koza Grubu’na geçtikten sonra, kanun ve yönetmeliklere uymadan, yasal izinleri almadan, otelde yapılaşmaya gidilmiş ve deniz dolgusu yapılarak denizin içine odalar yapılmıştır. Birinci derece doğal sit alanındaki azmağa binalar ve suni deniz yapılmıştır. Muğla’da tüm olumsuzlukların sorumlusu hükümetiniz ve sizsiniz. Biz CHP olarak Muğla’yı korumaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.