Parası olan veliye VİP sınıf

Parası olan veliye VİP sınıf
Tartışmalara neden olan 4+4+4 eğitim sisteminde Muğla’da Dumlupınar İlköğretim okulunda VİP 2 sınıf oluşturuldu. Hakim, savcı, daire müdürü, iş...

Tartışmalara neden olan 4+4+4 eğitim sisteminde Muğla’da Dumlupınar İlköğretim okulunda VİP 2 sınıf oluşturuldu. Hakim, savcı, daire müdürü, iş adamı ve zengin esnafın çocukları iki sınıfa toplandı. Kapıcı, çöpçü, işportacıların çocukları ise başka sınıflara toplandı. İddialara göre okulun banka hesabına bin lira ile 2 bin lira arasında para yatıran velilerin öğrencileri viaypi sınıfta okuyor. Okul yetkilileri ise bu durum karşısında her hangi bir açıklama yapmadı.

 Okulda sınıf ayırımı yapıldı

Muğla merkezde bulunan Dumlupınar İlköğretim okulunda yaşanan öğrenci ve veli ayırımı isyan ettirdi. 4+4+4 eğitim sisteminde okula yeni başlayan öğrenciler sınıflara yetiştirildi. Öğrencilerin sınıflara yerleşmesinden sonra sıkıntılar ortaya çıktı. Dumlupınar İlköğretim okulunda iki özel sınıf oluşturuldu. Okul idaresi tarafından oluşturulan iki sınıfa hakim, savcı, daire müdürü, doktor, avukat, iş adamı ve zengin esnafın çocuklarından oluştu. Diğer sınıflarda ise Kapıcı, çöpçü, işportacı, ayakkabı boyacısının çocukları dolduruldu.

VİP sınıfa veli bağışı

Dumlupınar İlköğretim Okulunda oluşturulan VİP sınıf için öğrenci velilerinden özel bağış alındı. Söz konusu okulun bir banka hesabına çocuklarını VİPsınıfta okutmak isteyenlerden bin lira 2 bin lira arasında para yatırıldı. Parayı okulun banka hesabına bağış olarak yatıran velililerin çocukları bu iki özel sınıfa alındı. Okul yönetimi tarafından oluşturulan özel sınıfta çocukların sınıflarında her türlü kolaylık sağlanmış. Öğrencilerin montlarını asmaları için askılık. Her öğrenci için sınıf duvarına dolaplar yapıldı. Bağışta bulunmayan velilerin öğrencileri ise başka sınıflara dağıtıldı. O öğrencilerin sınıflarında ise ne montlarını asacak bir askılıkları nede kitaplarını koyacakları bir dolabı bulunuyor.

 

Öğrenci velileri isyan etti

Dumlupınar İlköğretim Okulunda öğrenci ayırımı yapıldığı ileri süren velileri “ Türkiye’de hala bu tür eğitim sistemin olması insanı hayrete düşürüyor. Hakim, savcı ve iş adamın çocukları için özel sınıf oluşturuluyor. O sınıfların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Bizim çocuklarımız ise rast gele sınıflara dağıtılıyor. Okulun banka hesabına para yatıran velilerin için iki özel sınıf oluşturuldu. Bizlerde çocuklarımızın o sınıfta okumasını istedik. Ancak okul yönetimi okulun banka hesabına bağışta bulunmamızı istedi. Bağışta bulunmadığımız için bizim çocuklarımız o sınıflara alınmadı. Yetkililerden bu sınıf ayırımına son vermesini istiyoruz” dediler. Konuyla ilgili olarak Dumlupınar İlköğretim Okulu yetkilileri ise bu iddialarla ilgili konuşmadı.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.