Pastırmanın fiyatı şok etti!

Pastırmanın fiyatı şok etti!
Her alanda zamlarla karşılaşırken özellikle gıda sektöründe insanları şaşırtan fiyat artışları yaşanıyor. Hele ki pastırma gibi geleneksel lezzetlerin fiyatlarındaki yükselişler vatandaşların bütçesini zorluyor. Bu gidişle pastırma fiyatları kıymetli taşlarla yarışacak düzeye gelecek gibi görünüyor.

Karar’da yer alan habere göre; Enflasyon verileri resmiyette düşüşte gibi görünüyor lakin milyonlarca vatandaş marketlerde, pazarlarda, faturalarında dahi bu düşüşü göremiyor. Öyle ki resmi veriler kapsamında yıllık enflasyon yüzde 68,50 iken halk tarafından hesaplanan ENAG ise yüzde 124,63 olarak karşımıza çıkıyor. Enflasyonun etkileri hayatın birçok alanına nüfuz ederken özellikle gıda sektöründeki zamlar vatandaşların en büyük şikayetleri arasında yer alıyor.

Halk TV’de yer alan bir habere göre pastırmanın kilosunun bir markette 1699 liraya satıldığı öğrenildi. Fiyatı gören bazı vatandaşlar isyanlarını dile getirdi. Öyle ki kimileri "Eğer bozulmazsa altın değil, pastırma biriktirin" diyerek tepki gösterdi.

yeni-proje-8-001.jpg

Fotoğrafta, seçkin pastırmanın fiyatının 1.399 lira, antrikot pastırmanın ise 1.699 lira olması dikkat çekti.

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.