PATARA KÖPRÜSÜ SEYDİKEMER VE KAŞ’I BİRLEŞTİRİYOR

PATARA KÖPRÜSÜ SEYDİKEMER VE KAŞ’I BİRLEŞTİRİYOR
.

Seydikemer’in yarım asırlık hayali gerçek oluyor. Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesini birleştirecek “Patara Köprüsü” 16 Ağustos Salı Günü ihaleye çıkıyor. Bu müjdeli haberi Seydikemerlilerle paylaşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Sonunda hayalimiz gerçek oldu. Kaş ile Seydikemer’i, Antalya ile Muğla’yı turizm alanında, tarım alanında, tarih alanında birleştirecek bir köprü. 16 Ağustos saat 10.00’da da ihalesi Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılacak” dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tarım ve turizm ilçesi Seydikemer’in 50 yıldır kurduğu hayalinin gerçekleştiği müjdesini paylaştı. Muğla’nın Seydikemer İlçesi Kumluova Mahallesi ile Antalya’nın Kaş İlçesi Ova Mahallesini birleştirecek “Patara Köprüsü” Antalya Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü tarafından 16 Ağustos Salı Günü saat 10.00’da ihaleye çıkıyor. İki farklı ilçeyi birleştirecek Patara Köprüsü, Seydikemer’in tarım ve turizm potansiyelini arttırması öngörülüyor. Özellikle Seydikemer’in Kumluova, Karadere, Karaköy, Çukurincir Mahallelerinin büyük özlemle beklediği 108 metre uzunluğundaki Patara Köprüsü tamamlandığında Özlen Çayına kadar olan bölgede bisiklet yolu yapılması hedefleniyor. Köprü tamamlandığında ayrıca çiftçilikle uğraşan vatandaşların hem yakıttan hem zamandan tasarruf yapması bekleniyor.

PATARA KÖPRÜSÜ BİRLEŞTİRİCİ OLACAK

Başkan Otgöz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Değerli kardeşlerim, bugün Seydikemer için bir müjdeli haberi vermek istiyorum. Yıllardan beri uğraştığımız, ben ve bizden önceki belediye başkanlarımız ile muhtarlarımızın uğraştığı bir projeydi Patara Köprüsü. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılında Patara Yılı ilan etti. Tabi ki pandemi sürecinden dolayı 1 yıl daha uzamak zorunda kaldı. Ama sonunda hayalimiz gerçek oldu. Patara Köprüsü, Kaş ile Seydikemer’i, Antalya ile Muğla’yı turizm alanında, tarım alanında, tarih alanında birleştirecek bir köprü. Kaş’ın Ova Mahallesi ile Seydikemer’in Kumluova Mahalleleri arasında 108 metre uzunluğunda bir köprü. Allah’ın izniyle sonuna geldik. 16 Ağustos saat 10.00’da da ihalesi Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılacak. Bu iş bitimi süresi aşağı yukarı 300 gün. Ama Seydikemer ne kadar tarım alanı olarak görülse de turizm potansiyeli olan bir bölgeydi. İnşallah bu ihaleden sonra, 300 gün sonra bu iş bittikten sonra bu köprüyü hayata geçireceğiz. Burada bittikten sonra da Patara Köprüsünü Özlen Çayına kadar da bisiklet yolu olarak düşünüyoruz. İnşallah onu da hayata geçirdikten sonra burası turizm alanında Kaş’a, Patara’ya gelen turistler inşallah bizim bölgemizi de görecek. Burası turizm açısından potansiyeli olan bir bölge. Batı Akdeniz’e baktığımız zaman turizm ağanın girmediği bölge sadece Kumluova, Karadere. Patara bölgesi de sınırları biraz genişledi. Daha da güzel olacak. Nereyi aldı? Dodurga kısmından aldı. Çukurincir aldı, Gölbent’in bir kısım mahallelerini aldı. Artık turizmin bu bölgede de patlayacağını, gelişeceğine inanıyorum. Bu köprü yapıldıktan sonra önü açılacak.”

BAŞKAN OTGÖZ: “CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Patara Köprüsünün ihale aşamasına gelmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere tek tek teşekkür eden Başkan Otgöz, “Ben bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emeği çok fazla. Ben tüm Seydikemerliler adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun emeği çok fazla. Yanına çok gittik geldik. En sonunda yaptı. Ona da şükranlarımı sunuyorum. Muğla Valimizin emeği çok fazla. Bakan Yardımcımız Ömer Fatih Sayan’ın, eski bakanlarımızdan Fatma Betül Sayan Kaya’nın emeği çok fazla. AK Parti İlçe Başkanımız Salih Gümüş’ün, Muğla Milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan Hanım’ın emeği çok fazla. İsmini sayamadığım, emeği geçen çok fazla kişi var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sadece turizm açısından değil, Antalya’ya büyük hal yapılıyor. Oradaki ürünlerin gidip gelmesi açısından da mesafe o kadar kısalıyor ki çok güzel olacak. Tarih burada, tarih bu bölgede. Letoon Antik Kenti’miz var, UNESCO Dünya Miras Listesine giren. Böyle tarih alanlarımız çok fazla. Ben bu köprünün bu bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2257 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.