Pazarcı Esnafı: “Tekrar yasaklar gelmesin diye dua ediyoruz”

Pazarcı Esnafı:  “Tekrar yasaklar gelmesin diye dua ediyoruz”
Muğla’nın Menteşe İlçesinde kurulan Perşembe pazarında tezgâhları bulunan pazarcılar vakaların yeniden artmasından tedirgin. İşlerinin yavaş yavaş...

Muğla’nın Menteşe İlçesinde kurulan Perşembe pazarında tezgâhları bulunan pazarcılar vakaların yeniden artmasından tedirgin. İşlerinin yavaş yavaş açıldığını söyleyen pazarcılar, “Tekrar yasaklar gelmesin diye dua ediyoruz” dedi.

Sinem Korkmaz

Ülke genelinde Coronavirüs vakalarının tekrar artış göstermesi pazarcı esnafını endişeye sevk etti. Muğla’nın Menteşe İlçesinde kurulan Perşembe pazarında tezgâhları bulunan ve pandemi dolayısıyla tekrar yasakların gelmesinden korktuklarını ifade eden pazarcılar, “İşlerimiz daha yeni açıldı. Tekrar yasaklar gelmesin diye dua ediyoruz” dedi.

Pazarcı Yunus Emre Paşalı, “Sokağa çıkma yasaklarında tezgah açamadık. İşimiz çok aksadı. İşlerimiz yavaş yavaş açıldı. Çok şükür şuan iyi gidiyor. Vakalar arttı bu yüzden çok korkuyoruz. Tekrar yasaklar gelmesin diye dua ediyoruz” dedi.

Perşembe pazarında tezgahı bulunan pazarcı Kenan Bircan, “Giyim sektörü mevsimine göre iniş çıkışlar yaşar. Tabi pandemi döneminde bu biraz değişiklik gösterdi. Tezgah açamadığımız günler oldu. Şuan Allah’a şükür işlerimiz düzeldi” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir pazarcı ise, “Pandemi döneminde kapatıldık. Kalabalık oluyor diye. Oysa şimdi her yer açık. İlk akla gelen kalabalık yer pazar oluyor. Yasaklar geldiğinde çok zorlandık. Pazarcılıktan başka işi olmayanlar özellikle çok zorlandı. Kaç ay tezgah açamadık düşünsenize ne kadar zorluk yaşandı. Allah bir daha o günleri göstermesin. Şimdi de akmasa da damlıyor fakat buna da şükür. Gün geçtikçe daha çok artacağına inanıyoruz. Vakalar bir artıyor bir azalıyor ama inşallah tekrar sokağa çıkma yasakları gelmez. Hep birlikte o günleri yeniden yaşamamak için tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 637 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.