Penguen Kardeşler

Penguen Kardeşler
Bugün kısa bir hikâye yazmak istiyorum. Hikayenin ana kahramanı bizim coğrafyamıza epeyce uzak bir yerden. Güney kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika,...

Bugün kısa bir hikâye yazmak istiyorum. Hikayenin ana kahramanı bizim coğrafyamıza epeyce uzak bir yerden. Güney kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve Galapagos kıyılarından birinde yaşıyor. Boyu 30 ile 120 cm. bir adımda sadece 10 cm ilerleyebiliyor. 1 dakikada 120 adım atıyor. Evet, doğru tahmin ettiniz “Penguen” bu hikâyenin karakterleri.   

***

Bizlere uzak coğrafyada hikayemizin geçtiği kıyılarda kalabalık koloniler halinde yaşayan penguenler, kendi içlerinde yönetim kadrosunu seçmeye çalışırlar. Yasalar çerçevesinde seçim hazırlıkları başlar. Gelenekler farklıdır ve gelenek uygulanması bu koloni için önemlidir.  En irileri imparator penguen 45 kg ağırlığına kadar ulaşır. Sıcak bölgelere gittikçe boyları ve kiloları düşer.

***

Penguenlerin en meşhur oldukları yer ise Türkiye. Son dönemde televizyon ekranlarında boy gösteren birçok penguen kendi çaplarında meşhur bile oldu. Artık güney kutbuna yolunuz düşerse birçoğuyla selfi yapma şansınız olacak. Onlarda bu durumun farkında işte sırf bu yüzden ülkemize yerleşmeyi bile düşünenler var. Aslında fena da olmaz hani.

***

Smokini üzerinde, her an verilecek davetlere hazır, fazla yer kaplamayan, iyi olurdu aslında. Televizyon kanalları onları göstermek için uzunca uğraşlara girip binlerce lira verip belgesel satın almak zorunda da kalmaz. Düşünsenize bir açık oturum konuklar Rasim Kütahyalı ve Penguen Joy. Keyifli olmaz mıydı?

***

Bir başka televizyon kanalında spor programı sunucu Ertem Şener konuğu Penguen Jeem. Kanal değiştiriyorsunuz başka bir kanalda haber bülteni İsmail Dükel sunuyor bültene konuk Penguen Seari. Yine kanal değiştiriyorsunuz evlilik programı Esra Erol Sunuyor damat adayı Penguen Jack. Olmadı değip tekrar kanal değiştiriyorsunuz ekranda bir dizi esas oğlan Burak Özçift esas kız da Penguen Maried. Nasıl ama güzel değil mi?

***

Aslında durumumuz da şu aralar farklı değil. Yağmur yağar sel basar yayın yasak. Maden çöker insanlar ölür yayın yasak. Teröristler güvenlik güçlerine saldırır yayın yasak. Toplum neredeyse ayaklanma seviyesine gelir ağaçlar kesilmesin der müdahale olur yayın yasak. Adamın biri cinayet işler katil her şey sabit pat gelir yayın yasağı. Adamlar bomba patlatır yüzlerce insanı öldürür yazamazsın yayın yasak. Birileri yolsuzluk yapar görevi kötüye kullanır yakalanır yazamazsın yayın yasak.

***

Şimdide seçim geliyor kısa zaman kaldı anket şirketleri anket yapar sonuç yayınlayamazsın yasak. O zaman yapacak tek şey kalıyor tabii ki bizlere.

***

Soğuk memleketlerin sıcak canlılarıdır onlar. Penguen, Spheniscidae familyasını oluşturan, uçamayan, dimdik durabilen, perde ayaklı deniz kuşlarıdır. Güney Kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve hatta Galapagos kıyılarında yaşarlar. Kuzey Kutbunda bulunmazlar. Büyüklük bakımından 30 - 105 cm. arasında değişik 17 kadar türü bilinmektedir. En irileri olan İmparator penguen 45 kg. ağırlığa ulaşır. Sıcak bölgelere doğru gidildikçe boyları küçülür. Denizlerdeki kabuklular, balık ve mürekkep balıkları ile beslenirler. Tüyleri kuş tüylerine hiç benzemez. Sırtları siyah veya gri, karın kısımları beyaz ince ve pulsu tüylerle örtülüdür. Türler birbirinden, başlarındaki renkli tüyleriyle ayrılır. Kuyrukları kısa ve ayakları vücutlarının gerisinde olduğundan rahatlıkla dimdik ayakta durabilirler. Denizde, saatte 10 deniz mili hızla yüzebilirler. Hatta gerektiğinde bu hızlarını iki katına çıkarabilirler.

***

Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.