PINAR GÜLTEKİN DAVASI 20 HAZİRAN’A ERTELENDİ

PINAR GÜLTEKİN DAVASI 20 HAZİRAN’A ERTELENDİ
Muğla’da boğularak öldürülüp, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin’in (27) cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davanın 12’inci duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Cemal Metin Avcı, 20 Temmuz gecesi Pınar Gültekin’in arandığı esnada, jandarma komutanı Enis ile tanık K.M. arasındaki WhatsApp konuşmalarını okudu ve mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme heyeti, Avcı’nın sunduğu delili reddetti. Duruşma, 20 Haziran Pazartesi günü saat 10.30’a ertelendi.

Muğla'da boğulduktan sonra, cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin’in (27) katil zanlısı Cemal Metin Avcı (33) ile cinayete iştirak ettiği iddiasıyla cezalandırılması istenen Mertcan Avcı’nın yargılandığı davanın 12'nci duruşması görüldü.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, katil zanlısı sanık Cemal Metin Avcı Afyon T Tipi Cezaevinden SEGBİS sistemiyle hâkim karşısına çıktı.

Duruşmaya, Pınar Gültekin'in ananesi Şefika Gültekin ve Gültekin ailesinin avukatları, sanık Avcı’nın avukatları ve Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Pınar Gültekin'i canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak kasten öldürme suçuna iştirak ettiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen katil zanlısının kardeşi Mertcan Avcı'nın ifadesi alındı.

Pınar Gültekin’in yanarken olay yerinde olduğu iddia edilen Mertcan Avcı, suçlamaları reddetti. Avcı, telefon sinyallerinin olay yerine yakın konumda olmasına ise annesini arabayla almak için gittiğini söyledi. Avcı, üzerine atılı suçlamalardan beraatini talep etti. Avcı, daha sonra çapraz sorguya alındı.

Adli Tıp Raporu'nda Pınar'ın canlıyken yakıldığı sabitlenmiş ancak tüm dokuları yandığı için ölüm zamanı tam olarak belirlenememişti. Son gelen Adli Tıp Raporu okundu. Yangına ne kadar maruz kaldığı ve ne kadar süre hayatta olduğu belirlenemedi.

WHATSAP YAZIŞMALARINI SUNDU: “BİRİNİN GÖRÜNTÜLERİ VARMIŞ PINAR’DA”

Yeni delil sunacağını belirten katil zanlısı Avcı, 20 Temmuz gecesi Pınar Gültekin’in arandığı esnada, jandarma komutanı Enis ile tanık K. M. arasındaki WhatsApp konuşmalarını okudu ve mahkemeye sundu.

Sanık Avcı, yazışmalarda, K.M. jandarma komutanına  “Uzun bir süre önce bana akıl danıştı. Birinin görüntüleri varmış Pınar’da, Muğla bir işletmecinin olduğu. Para isteyeceğini konusunda danıştığını söyledi aklınca” yer aldığını ifade etti. 

Katil zanlısı Avcı’nın Ali Abdullah Erinan, “Avcı yeni delil sunmuştur. Belgelerin özüne baktığımızda Pınar henüz kayıpken, bulunmamışken bu konuşmalar geçmiş. Müvekkilim suçunu daha sonra itiraf etmiştir. Mahkemenin bu tanık dinlenebilir. Elindeki görüntüleri teslim edilmesi suretiyle” dedi.

Dosyadaki 3 adli tıp raporunun çelişkili olduğunu ifade eden Erinan, “Boyun kırığından ölmüş olabilir diyor. Hayattayken yangına maruz kaldı. Ancak ölüm zamanı net belli değil diyor” diye konuştu.

YALAN TANIKLIK YAPTI

Önceki duruşmalarda dinlenen ve "Avcı'nın ailesi, Pınar Gültekin'i Cemal'den uzaklaştırmak ve korkutmak için 200 bin lira teklif ettiler" diyen Mehmet Yusuf Özten’in kamuoyunu yakından ilgilendiren birçok davalarda tanıklık yaptığı iddia edildi. Sanık avukatı, bu nedenle bu kişi hakkında yalan tanıklıktan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

“AVCI HAKKINDA BİŞEY BİLMİYORUM “

Gültekin ailesi avukatı Koçoğlu, “K.M'nin ‘Cemal Metin Avcı hakkında bir şey bilmiyorum’ dediği zabıtlarda yer alıyor. 3. celseden beri sunulmayan deliller şimdi sunuluyor. Konuşmanın tarafı Cemal Metin Avcı değil. Başka ikili arasındaki konuşmadır. Avcı’ya fayda sağlaması mümkün değildir” dedi.

Koçoğlu, “Adli tıp raporları karşı taraf ve bizim itirazlarımız sonucunda düzenlenmiştir. Sonraki raporlar üst kurulca hazırlanmıştır. 30 kişinin imzası var. Daha ne olacak. Tüm talepler yargılamayı uzatmak içindir. Tüm taleplerin reddini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

REDDEDİLDİ

Savcı, adli tıp tabiplerinin açıkça belirtmiş olmasına nedeniyle diğer tanık K.M.’ın dinlenmesi taleplerinin reddini talep etti.

Mahkeme, sanık Cemal Metin Avcı ile Mertcan Avcı’nın taleplerinin reddedilmesine hükmetti. Tanık K.M'ın delil sunması yönündeki talebi reddetti.

MERTCAN AVCI’NIN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Savcı, Mertcan Avcı’nın olay yerine geldiği saatlerde yanmanın devam ettiği ve adli tıp raporları çerçevesinde Pınar’ın hayattayken yangına maruz kaldığı açık olduğu için Avcı’nın savunmasını inandırıcı bulunmadığını kaydetti.  Pınar Gültekin'i canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak kasten öldürme suçuna iştirak ettiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Avcı’nın tutuklanmasını talep etti.

“KIZIMI DİRİ DİRİ YAKMIŞ”

Acılı anne Şefika Gültekin, “Benim kızımı öldürmemiş diri diri yakmış. Pınar benim kızım değildir, sizin kızınızdır. Allah kimseye göstermesin. Adalete bıraktım her şeyi. En ağır şekilde ceza almasını istiyorum” dedi.

Sanık Cemal Metin Avcı, mahkemeye somut deliller sunduğunu ve tehdit ve şantaja uğradığını iddia etti.

20 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Mahkeme, sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Diğer sanıkların tutuklanması talepleri reddedildi. Mertcan Avcı hakkında adli kontrol kararının devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 20 Haziran saat 10.30’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020’de Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu. Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin’i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkiindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı. Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, “delil karartmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

DAVA SÜRECİ

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Yargılama sürerken Mertcan Avcı’nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede ise sanık Avcı’nın anne ve babası ile eski eşinin de aralarında olduğu bazı yakınlarının suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğu kanaatiyle ayrı ayrı cezalandırılmaları istenmişti.

Yargılama sırasında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak” suçundan Mertcan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince savcılığa iade edilmişti.

Başsavcılığın itirazını kabul eden üst mahkeme, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinin “iddianamenin iadesi” kararının kaldırılmasına ve evrakın gereğinin yapılması için Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesine iadesine hükmetmişti. Üst mahkeme, verilen karar kesin olduğundan kanun yollarına başvurma olanağının da bulunmadığına oy birliğiyle karar vermişti.

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.