POLİS MEMURU BABAYİĞİT SİLAH KAZASINDA ŞEHİT OLDU

POLİS MEMURU BABAYİĞİT SİLAH KAZASINDA ŞEHİT OLDU
.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde görev yapan Polis Memuru Aytaç Babayiğit, silah arkadaşının kazara silahından çıkan kurşun nedeniyle hayatını kaybetti. Babayiğit, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Aydın’a gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit Aytaç Babayiğit’in ailesi tören esnasında tabuta sarılarak zor anlar yaşadı.

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Aytaç Babayiğit (48), 4 Nisan Pazartesi günü saat 00.05 sıralarında meslektaşının silah temizliği yaptığı esnada silahının ateş alması sonucu yaralandı.

Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Babayiğit, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şehit Aytaç Babayiğit için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene; Muğla Valisi Orhan Tavlı, CHP Milletvekilleri Süleyman girin ve Suat Özcan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, polis ve jandarma ekipleri ile şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Şehit Aytaç Babayiğit’in özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua edilmesinin ardından Babayiğit’in cenazesi memleketi Aydın’a uğurlandı. Babayiğit Aydın Kemer mezarlığında defnedilecek.

Şehit Aytaç Babayiğit’in eşi Melda Babayiğit çocukları Ecrin, Ceylin ve Hakkı Babayiğit ile yakınları tabuta sarılarak, gözyaşlarına boğuldu.

AYTAÇ BABAYİĞİT KİMDİR?

Hakkı Babayiğit ve Meliha Babayiğit çiftinin oğlu olan şehidimiz 31 Aralık 1974 tarihinde Aydın’da dünyaya gelmiştir. Nazilli Polis Eğitim Merkezinde 1994 tarihinde başarıyla mezun olan şehidimiz ilk görev yeri olan Kocaeli’ye atanmıştır. Sırasıyla Kocaeli, Elazığ ve Sakarya illerinde görev yapan Babayiğit, 2 Şubat 2012 tarihinde Muğla’ya atanarak Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevlendirilmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2423 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.