polisini yalnız bırakmadı

polisini yalnız bırakmadı
Muğla’nın Yatağan ilçesinde gece saatlerinde trafik kontrolü yapan polis memuru durdurmak istediği arabanın çarpması sonucu yaralandı. Meydana gelen...

Muğla’nın Yatağan ilçesinde gece saatlerinde trafik kontrolü yapan polis memuru durdurmak istediği arabanın çarpması sonucu yaralandı. Meydana gelen kazada tesadüfen olay yerinden geçen Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, yaralanan polis memurunun hem olay yerinde hem de hastanede bir an olsun yalnız bırakmadı.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde uygulama yapan trafik polisinin dur ihtarına uymayarak bir polis memuruna çarparak kaçan otomobil her yerde aranıyor.

Olay gece saat 23.00 sıralarında Milas istikametinden Yatağan şehir girişindeki Lise Kavşağında meydana geldi. Kavşakta gece saatlerinde rutin uygulama yapmak için Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri denetim için yerlerini aldı. Kontrolün başlamasının ardından bir süre sonra Milas istikametinden hızla gelen otomobil görevli polis memuru Zekeriya Menemen tarafından durdurulmak istendi. Ekipte görevli olan diğer polis memurunun başka bir araca işlem yaptığı sırada meydana gelen olayda Zekeriya Menemen durdurmak istediği plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Çarpmanın şiddeti ile yol kenarına savrulan polis memuru yere düştüğü sırada başını kaldırıma çarptı.

Emniyet Müdürü müdahale etti   

Olayın meydana geldiği dakikalarda Milas’ta bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra il merkezine dönmekte olan Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal olay yerinden geçtiği sırada kazayı gördü ve aracını durdurdu. Makam aracından inen Ahmet Akbal, kaza yerine gittiğinde yerde yatan trafik polisini görünce yaralı memura ilk müdahaleyi yapan isim oldu.

Olay yerine ambulansın gelmesinin ardından Emniyet Müdürü Akbal, yaralı polis memurunu sedye üzerinde ambulansa taşınana kadar yanından ayrılmadı. Yaralı polis memuru ambulans ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Emniyet Müdürü Akbal, olay yerinde makam aracına binerek yaralanan polis memurunun tedavi gördüğü hastaneye geldi ve saatlerce hastaneden ayrılmadı.    

Hastanede tedavi altına alınan polis memuru Zekeriya Menemen’in kafasında travma, vücudunun değişik bölgelerinde de kırıklar olduğu belirlenirken hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hastanede doktorlardan bilgi alan Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, “Uygulama görevi yapan memurumuza çarpıp olay yerinden kaçan araç ekiplerimiz tarafından her yerde aranıyor. Bizde olay yerinden tesadüfen geçiyorduk. Kazayı görünce otomobilimi durdurdum. Kaza yerine yaklaştığımda yerde yatan kişinin polis memurumuz olduğunu gördüm. Hemen yanına gittim, önce nabzını yokladım daha sonra kendisi ile konuşmaya çalıştım. Daha sonra vatandaşlarımız bize yardıma geldi. Onlara teşekkür ediyorum. Bizim için vatandaşımız kadar görev yapan memurumuzun da hayatı önemli. Az öncede memurumuzun hayati tehlikesinin bulunmadığını öğrendim. Bu haber bizi rahatlattı. Olay yerinden kaçan sürücünün ve aracın belirlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören polis memurunun birkaç gün daha hastanede kalacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.