PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİNDEN YANGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARA DESTEK

PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİNDEN YANGINDAN ETKİLENEN VATANDAŞLARA DESTEK
Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinde meydana gelen orman yangından etkilenen vatandaşlara psikososyal destek sağlamak üzere Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kırmızı yelekli psikososyal destek ekipleri yangından etkilenen bölgelerde çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, sosyal çalışmacı, psikolog, psikolojik danışman ve çocuk gelişim uzmanlarından oluşan 'kırmızı yelekliler' yangın afetinin yaşandığı bölgede yangının başladığı tarihten bu yana vatandaşlarla ve muhtarlarla görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Toprakçı, "Psikososyal Destek ekiplerimiz ihtiyaç sahibi hane ve vatandaşımızı ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. 21 Haziran 2022 tarihinde Marmaris İlçemizde meydana gelen orman yangını dahil olmak üzere psikososyal destek sekretarya ekibimiz, müdahale ekiplerimiz, araç ve şoförlerimizi hazır hale getirdik. Afetten etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını tespit edip ilgili kurumlara bildirerek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık. Ayrıca psikolojik ilk yardım, psikoeğitim vb. müdahalelerle psikososyal destek hizmeti verdik. Devletin sıcak eli olmaya devam eden ekiplerimiz devletimizin tüm imkanlarını her zaman vatandaşlarımızla hızla ulaştırmaya devam edeceklerdir" dedi.

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.