Ramazan’da kardeş il ve ilçe irşat programı yapılacak

Ramazan’da kardeş il ve ilçe irşat programı yapılacak
Muğla Müftülüğü düzenlediği basın toplantısı ile Ramazan ayı boyunca camilerde gerçekleşecek olan programlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Yeni...

Muğla Müftülüğü düzenlediği basın toplantısı ile Ramazan ayı boyunca camilerde gerçekleşecek olan programlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Yeni programların ilave edildiği camilerde bu yıl ‘kardeş il İrşat programı’ yapılacak.

Muğla Müftülüğü 11 ayın sultanı ramazan ayında camilerde düzenlenecek programlar hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleşecek olduğu camilerde, bu yıl yeni bir proje olarak irşat programları yapılacak. Vatandaşların diğer illerin ve ilçelerin din görevlilerini tanıması için karşılıklı olarak Muğla ilçeleri kendi arasında, Muğla ve Aydın’da kendi arasında din görevlileri değişimi yapacak.

Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlık sorunları olmadığı sürece oruç tutmalarını istedi. Kışın oruç tuttuklarını aynı şekilde yazında tutulması gerektiğini söyleyen Başiş, “Bu yıl hava sıcaklıklarının artması ile oruç tutmak zorlaşacak. Ancak Allah oruç tutana yardımcı olacaktır. Herkesi oruç tutayım mı? tutmayayım mı? düşüncesine kapılmadan tutmalarını talep ediyorum. Eğer bir rahatsızlığı, doktor raporu var ise de kesinlikle tutmasınlar. Ayrıca bu yıl yeni hazırladığımız proje ile ‘Kardeş İl İrşat Programı’ ve ‘Kardeş İlçe İrşat Program’ larını hayata geçiriyoruz. Burada vatandaşlar diğer ilçelerine illerin din görevlilerini tanımasını ve onlarla kaynaşmasını düşündük” dedi.

Muğla’da ramazan ayını coşkulu ve sevinçli olarak karşıladıklarını söyleyen İl Müftüsü Hasan Başiş, “ ramazan boyunca hiçbir camimiz boş kalmasın diye 60 sözleşmeli ve 24 açıktan olmak üzere 84 din görevlisi arkadaşımız beldelerde ve il merkezindeki camilerde görev yapacaklar. Tüm camilerde bakım ve onarımlarımızı tamamladık. Ramazan ayı boyunca camilerde sohbetlerimiz ve yüz yüze vaaz verilecek. Ramazan ayı boyunca merkez Şeyh Camisinde dört din görevlisi arkadaşımız Hatimle Teravih namazını değişimli olarak kıldıracaklar.27 Temmuz 3-10 ve 17 Ağustos tarihlerinde ise Merkez Şahidi caminde teravih sonrası İl Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliğinde sohbetler gerçekleştirilecek. Ramazan aylarında sabah namazı öncesinde mukabeleler okunacaktır. Sakal-ı Şerif Kadir Gecesinde Merkez Kurşunlu, Şeyh, Ulu, Şahidi ve camilerinde vatandaşlara gösterilecektir” dedi.

Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.