Saat 09.05’de hayat durdu

Saat 09.05’de hayat durdu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77’inci yılında Muğla’da ve Türkiye’de saat 09.05’de sirenler çaldı. Muğla’da Cumhuriyet Meydanında...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77’inci yılında Muğla’da ve Türkiye’de saat 09.05’de sirenler çaldı. Muğla’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,  Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ,  CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve kurum müdürleri katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını yitirdiği saat 09.05’de Muğla’da sirenler çaldı. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Muğla Valisi Amir Çiçek, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çiçek, mesajında, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 77. yıl dönümünde minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

“Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyeti kuran Atatürk’ü andıkları bu günde yapmaları gerekenin, onun ilkelerine sahip çıkarak işaret ettiği gibi ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, hainlere fırsat verilmemesi için çok çalışmak olduğunu kaydeden Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli iradeyi ve millet egemenliğini korumak için üzerimize düşeni yaptığımız takdirde Atamızın bize emanet ettiği kutsal vatanımızı onun istediği gibi çağdaş medeniyet seviyesine çıkartabiliriz. 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir' diyen Büyük Önder Atatürk’ü onun da dediği gibi anlamak demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar korumak Ata’ya duyduğumuz saygının en güzel göstergesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önderimiz Atatürk’ü ölümün 77. yılında, rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.