Saat 17:00’ı Beklemek!

Saat 17:00’ı Beklemek!
“Derdi Muğla olan, sevdası Muğla olan” diye başlayan birçok nutuk dinledik bu güne kadar. Ne zaman kürsüye bir siyasetçi çıksa bu naraları atarak...

“Derdi Muğla olan, sevdası Muğla olan” diye başlayan birçok nutuk dinledik bu güne kadar. Ne zaman kürsüye bir siyasetçi çıksa bu naraları atarak izleyicilerden bol bol alkış alır. Sonra bakarsınız kimsenin derdi Muğla değil. Hepsinin derdi ticaretini geliştirmek, koltuklarını sıcak tutmak. Son dönemde ayyuka çıkan AK Muğla İl Başkanının değişme söylentilerinde gün geçmiyor ki yeni fısıltılar yeni belgeler ulaşmasın.

***

Kimin nefesi yeterse zurnacı olur dem tutarmış. Buda onun gibi kimin nefesi yetiyorsa ben adayım diye konuşmaya başlıyor. Sadece konuşmuyor birde kulis yapıp kendisi için lobi oluşturmaya çalışıyor. AK Parti Genel Merkezinde tanıdığı olan kim varsa devreye sokuluyor aman ben olayım diye el altından çalışmalar devam ediyor. Birde bakıyorsunuz “Ben yok biz varız” naraları başlıyor bu kez. Nefesi sınırlı olan bile ben dem tutarım diyor. Bir parça icra edilmeye başlıyor ama nafile nefes yetmiyor icrasına başlanan eser yarım kalıyor.

***

17 Ocak 2015 AK Parti İl Başkanlığı seçimi için delegeler ve partililer Atatürk Spor Salonunu doldurur. Daha önce Dış İşleri Bakanı olarak geldiği Muğla’ya hatta aynı salona Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu gelir. Salonda bulunan partililer kendisini coşkuyla karşılar. Çoğu kez konuşması gençlik kollarının attığı sloganlarla kesilir. Salonda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından İl Başkanı adayı İhsan Küreci’nin eli havaya kaldırılarak oylamaya geçilir. Oylama öncesi divandan kendini tanıtmak için söz alan diğer il başkan adayı Şadi Pirci kongre salonunda yaptığı konuşması ile delegelerin 231’inin oyunu aldı. Daha sonra kürüyse gelen İhsan Küreci “büyüklerimiz uygun gördü bende adayım” dedi, 345 oy alarak il başkanı oldu.

***

Ardı sıra geçe iki genel seçimin ardından il başkanı İhsan Küreci’nin yetersiz olduğu ve değiştirileceği söylentileri dolaşmaya başladı. Fısıltılar o kadar büyüdü ki her gün saat 17:00 zor geliyor. Küreci ve muhalif adaylar saat 17:00 hep bekliyor. Biri saat 17:00 oldu ben hala koltuktayım diye saate bakarken diğerleri bu günde olmadı diyor. Her gün farklı beklenti ve bekleyişler sürüyor ama Genel Merkez o kadar yoğun ki bu günlerde saat 17:00 bekleyenler daha bir süre daha bekler gibi görünüyor.

***

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin’in görevden alındığı duyumları üzerine hem Hasan Engin hem de İhsan Küreci’yi telefonla arayarak, olayı sorduk. Hasan Engin olayı doğrularken, “İl Başkanımız İhsan Küreci bu gün yanıma gelerek genel merkezin inisiyatifi doğrultusunda bundan sora benim ile çalışmayı düşünmediklerimi ifade etti” demişti.  İl Başkanı İhsan Küreci ise, “Böyle bir konu var. Genel merkez tarafından bizlere henüz resmi bir açıklama gelmedi” dedi. Haberi yazarken her iki görüşe de yer verdik. Şimdi sormak gerekmiyor mu acaba Hasan Engin “seninle çalışmak istemiyoruz” diye yanına gelenin il başkanı olduğunu söylerken, İl başkanı “genel merkez tarafından bize bir açıklama gelmedi” diyor. Kim yalan söylüyor?

***

O gün yapılan haberde şunlar yer alıyordu:

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin’in görevden alınması Marmaris’te büyük bir şok etkisi yarattı. Ak Parti Marmaris’te 7 Haziran seçimlerinde yüzde 10 bin 894 oy almıştı. 1 Kasım seçimlerinde 12 bin 542 oy alarak ikinci parti olmuştu. Önceki gün Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin genel merkez tarafından görevinden alındı. Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci “ Konu doğru. Ancak genel merkez tarafından resmi bir açıklama tarafımıza gelmedi. Genel merkez tarafından tarafımıza resmi bir yazı geldiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Görevden alınan Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin “ İl Başkanımız İhsan Küreci bu gün yanıma gelerek genel merkezin inisiyatifi doğrultusunda bundan sora benim ile çalışmayı düşünmediklerimi ifade etti. Şuan resmi bir yazı elimize ulaşmadı” dedi.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı’nın görevden alınmasının ardından AK Parti Marmaris İlçe Yönetiminin de istifaları alındığı AK Parti Marmaris İlçe Başkanlığı binasının anahtarlarının da İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmaris Koordinatörü Zeki Eren’e teslim edildiği iddia ediliyor.

***

“Yalancın mumu yatsıya kadar yanar” güzel bir değimdir. Bu aralar siyasetin mumu sönmek bilmiyor her kes bugün 17:00’de söner dedikçe mum yanmaya devam ediyor. Bir zamanların Yeşilçam filmlerinden o unutulmaz replik geldi aklıma, “bu yangın İstanbul’u yakar Şakir.” Bu mumun ateşi Muğla’yı yakarmı bilmem ama bizim köşeleri epeyce süre yakmaya ve ısıtmaya devam edecek. Hadi bakın bugün yine saat 17:00 oldu….            

Bu haber toplam 623 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.