Saatcı'dan Büyükşehire Beddua

Saatcı'dan Büyükşehire Beddua
1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen Fethiye İskelesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi....

1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen Fethiye İskelesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı, bir daha iskeleye ayak basmayacağını söyleyerek iskeledeki son çayını vatandaşlarla birlikte içerek; "iBu iskeleyi alan, bu iskelenin hayrını görmesin” dedi.

Fethiye Belediyesi bünyesindeki Fethiye iskelesi mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesine devredildi. 1. Karagözler Mahallesinde bulunan iskelede toplanan vatandaşlar, iskelenin Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmesine tepki gösterdi.

“İnat etseydik buraya 15-20 bin kişiyi yığardık”

Fethiye İskelesine gelerek Muğla Büyükşehir Belediyesini eleştiren Başkan Saatcı, Fethiye’nin çok özel bir yer olduğunu söyledi. İskeleye gelen vatandaşlara teşekkür eden Başkan Saatcı: “Bazı şeyler kadim şeylerdir Fethiye gibi… Milattan önce 5 bin yıla dayanan geçmişi vardır ve bu şeylerin belli değerleri vardır. Şuan biz çok özel bir değerimize veda etmek için burada bulunduk. Biz sadece iskelemizde bir veda çayı içelim diye sosyal medyada arkadaşlarım bir cümle paylaştı. Yoksa biz buraya inat etseydik 15-20 bin kişiyi yığardık. Fakat ülkemizin beka sorunu olduğu bir dönemde olağan üstü halin yaşandığı bir dönemde ne emniyet güçlerimizi rahatsız edelim ne yanlış anlaşmalara yok açabilecek bir şeyler yapmayalım diye kendi içimizde bir aile gibi veda edelim dedik” diye konuştu.

“İskeleye Bir Daha Ayak Basmam”

Fethiye iskelesinde bir bardak çay içerek iskeleye veda edeceğini ve bir daha iskeleye ayak basmayacağını ifade eden Başkan Saatcı, “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra her gün işkenceye uğrayan bir insan gibi bir tarafımızın parçalanmasından, koparılmasından rahatsız oluyoruz. Diyeceksinizki başkan yasa çıkmış, bunlarında verilmesi gerekiyor sen bundan neden rahatsız oluyorsun. Ver işine bak… Siz beni sizlerin ve Fethiyelilerin hakkını savunayım diye seçtiniz. Yoksa bende böyle elimi göğsüme birleştirip, koltuğumda oturup bana ne saygıdeğer Fethiyeliler, Büyükşehir Yasası gidin derdinizi iktidar partisine anlatın diyebilirdim. Ama hayır, biz mücadele adamıyız. Bu topraklar hiçbir zaman Likyalılardan beri boyun eğmemiş, hep dik durmuş” dedi.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.