sabotaj

sabotaj
Muğla’nın Bodrum ilçesinde önceki gece saat 19.00 sıralarında başlayan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Bodrum’un Yalı beldesi...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde önceki gece saat 19.00 sıralarında başlayan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Bodrum’un Yalı beldesi Kargıcak ormanlarında başlayan yangında 30 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Yangının aynı anda üç ayrı noktadan başlaması sabotaj ihtimalini gündeme getirdi. Alevlere müdahale eden bir yangın işçisi dumandan zehirlendi. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım “ çıkan yangında yaklaşık 30 hektarlık alan yandı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Yangın saat 19.00’da başladı

Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinden birisi olan Muğla’nın Bodrum ilçesinde saat 19.00 sıralarında orman yangını başladı. Bodrum’un Yalı beldesi Kissebükü mevkiinde aynı zamanda üç aynı noktada orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınına 2 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı, 20 arazöz,200 yangın işçisi,100 köylü çevre elde belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti.Havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterler görüş mesafesini kaybetti ve hava müdahalesine son verdi. Rüzgarın şiddetli esmesi ve hava desteğinin kesilmesiyle alevler büyüdü. Gece boyu araröz ve yangın işçileri alevlere müdahale etti. Orman yangınında bir işçi dumandan zehirlendi. Zehirlenen işçi hastaneye kaldırıldı. Günün aydınlanmasıyla birlikte uçak ve helikopterler havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Sabah saatlerinde alevler kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yaklaşık 30 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Bodrum’un son yeşil alanıydı

Turizm cenneti Bodrum’un son ormanlık alanı olan Yalı Beldesinde ki orman yangını aynı anda üç ayrı noktadan başladı. Denize yakın bir yerde başlayan alevler Kissebükü koyuna kadar uzandı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım “ Bölgedeki tüm ekiplerimizi bu yangına yönlendirdik. Gece rüzgar çok etkiliydi. Gece boyu alevleri kontrol altına alamadık. Havanın kararmasıyla hava desteğimiz kesildi. Ancak günün aydınlanmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerimiz yangına yeniden müdahale etmeye başladı. Alevler tamamen kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında yaklaşık 30 hektarlık ormanımız yok oldu” dedi.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.