sadece Zeynep bebek kurtuldu

sadece Zeynep bebek kurtuldu
Muğla’nın Datça ilçesinde ki Hava Radar Füze Filo Komutanlığı’nda Astsubay üst çavuş olarak görev yapan ve iki günden bu yana kendilerinden haber...

Muğla’nın Datça ilçesinde ki Hava Radar Füze Filo Komutanlığı’nda Astsubay üst çavuş olarak görev yapan ve iki günden bu yana kendilerinden haber alınamayan Ahmet Murat Birdane ile ailesinin içinde bulunduğu otomobil uçuruma yuvarlanmış olarak bulundu. Meydana gelen kazada Astsubay üst çavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin hayatını kaybederken, 1 yaşındaki kızları Zeynep Birdane otomobilin yaklaşık50 kilometreuzaklığında polisler tarafından emeklerken sağ olarak bulundu.

Muğla’nın Datça ilçesinde görev yapan Astsubay üst çavuş Ahmet Murat Birdane geçirdği trafik kazasında eşi ile birlikte hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Datça’da görev yapan Ahmet Murat Birdane’nin 23 Aralık tarihinde Ankara’da bulunan amcası kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bu haberi alan Astsubay üst çavuş Ahmet Murat Birdane, birliğinden izin alarak kendisine ait otomobille eşini ve 1 yaşındaki kızını yanına alarak Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.

Bir daha haber alınamadı

Bir gün sonra düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak için Ankara’ya doğru yola çıkan Birdane ailesinden bir daha haber alınamadı. Ahmet Murat Birdane Datça’da ki görevli olduğu birliğindeki arkadaşlarının sürekli telefonla aramalarına cevap vermeyince askerler başçavuşun eşi Mehtap Birdane’ye ulaşmaya karar verdiler. Ancak mehtap Birdane’nin telefonu bir kere çalıp kapanınca aile yakınları durumu polise bildirdi. Bunun üzerine trafik polisleri ve askerler aileye ulaşmak için arama çalışmalarına başladı. Marmaris Trafik Bölge Müdürlüğü ekipleri Ahmet Murat Birdane’nin kullandığı aracın Çetibeli mevkiinde bulunan jandarma karakolu önünden geçip geçmediğini öğrenmek için güvenlik kameralarının kontrol edilmesi talebinde bulundu. Yapılan talep üzerine Kıdemli Uzman Başçavuş’un aracının yola çıktıktan sonra bölgeden geçmediği tespit edildi. Bunun üzerine ekipler Datça çıkışından Marmaris istikametine doğru yolları kontrol etmeye başladı.

Uçuruma yuvarlanmış olarak bulundu

Yapılan çalışmalar sonucunda ilçeye yaklaşık20 kilometreuzaklıkta ki Balıkaşıran mevkiinde Astsubay üst çavuş’aait otomobilin yaklaşık 70 metrelik uçuruma yuvarlanmış ve parçalanmış olarak bulundu. Olay yerine ambulans istenirken bölgede bulunan ekipler kendi imkanları ile otomobilin bulunduğu yere inmeye çalıştılar. Yaklaşık 20 dakika sonra aracın yanına gelen polis ekipleri otomobil içerisinde Astsubay üst çavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cansız bedeni ile karşılaştılar. Ancak çiftin 1 yaşındaki kızlarının otomobil içinde olmadığı tespit edilince küçük kızın bulunması için ekipler ikinci bir çalışma başlattı.

Mucize gerçek oldu

Yapılan çalışmalar sonucunda 1 yaşındaki Zeynep Birdane uçuruma yuvarlanan otomobilin yaklaşık50 metreuzağında ekipler tarafından emeklerken bulundu. Hemen küçük kızın yanına giden polis ekipleri 1 yaşındaki Zeynep Birdane’yi yanlarına alarak olay yerinde bulunan ambulansa götürerek ilk müdahalesinin yapılmasını sağladılar. Küçük kız tedavisi için ambulans ile Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürülürken kazada hayatını kaybeden Astsubay üst çavuş Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cansız bedeni görevliler tarafından otomobil içerisinden çıkartıldı. Astsubay üst çavuş Ahmet Murat Birdane’nin yaklaşık 2 ay önce kendisine ait otomobille trafik kazası geçirdiği ve bu sayede Kasko’dan aldığı para ile kendisine ikinci bir otomobil aldığı öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden ailenin bir ay önce kızlarının 1. yaş gününü kutladıkları ve mutlulukları sosyal paylaşım sitesinde bulunan fotoğraflarda kaldı.

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.