Şadi Ballı otogar esnafının isyanına kulak verdi

Şadi Ballı otogar esnafının isyanına kulak verdi
AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi Ballı, seçim çalışmaları kapsamında Muğla Şehirlerarası Otobüs Terminalini ziyaret etti. Belediye meclis üyesi adayları ve Cumhur İttifakı üyelerinin eşlik ettiği Ballı, otogar esnafının sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Ballı, otobüs firmalarındaki görevlilerin belediyeye kira ödemelerine rağmen tuvalet ve otopark hizmetinden faydalanmak için ayrıca ücret ödemek zorunda kaldıklarını öğrenince kısa süreli şaşkınlık yaşadı.
Durumu kabul edilemez olarak nitelendiren Ballı, "Bu insanlar terminaldeki yazıhaneler için zaten binlerce lira kira ödüyor. Bir de üzerine bir de tuvalet ücreti ödemek zorunda kalıyorlar. Hatta işe geldikleri araçları için de otopark ücreti ödüyorlar. Bunu anlamak mümkün değil." dedi.

Ballı, bir çok çalışanın araçlarını otogar dışında yol kenarlarına park ettiğini ve tuvalet ihtiyaçlarını ise farklı şekilde gidermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ballı, şöyle devam etti:

"Otogarda görev yapan belediye personelleri bu hizmetlerden ücretsiz yararlanırken, kira ödeyen insanlardan ücret alınması kabul edilemez. Otogardaki taksici esnafımız da ormanlık alanı kullanıyormuş. Şoför abilerimiz ise pet şişe kullanıyormuş. Otogarın etrafı içerisi idrar dolu pet şişeden geçilmiyor. Gerçekten çok yazık. Ne esnafımız ne de vatandaşlarımız bunu hak etmiyor."
Otogar esnafının bir çoğunun da belediye ile mahkemelik olduğunu ifade eden Ballı, 1 Nisan sabahı bu sorunların tamamen ortadan kalkacağını dile getirdi.
Ballı, Muğla'ya ve Menteşe'ye ülkenin dört bir yanından gelen insanların bu otogarı kullandıklarının altını çizerek, "Hem yolculardan hem de otogar esnafından 10 lira tuvalet ücreti alınıyor. Denizli'de ise bu rakam sadece. 2 lira. Gerçekten insaf. Yıl olmuş 2024, biz hala tuvalet, otopark konuşuyoruz. Biz göreve gelince otogarı daha nitelikli ve donanımlı hale getireceğiz. Esnafımızı ve vatandaşlarımızı bu sıkıntılardan kurtaracağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum