Sağır; “Keçiden Sütü Herkes Sağar Biz Tekeden Süt Çıkarıyoruz”

Sağır; “Keçiden Sütü Herkes Sağar Biz Tekeden Süt Çıkarıyoruz”
2014 yılında kurulan Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi ve denetim kurulu üyelerinin gayretleriyle hizmet aracı alındı. Araç için kesilen...

2014 yılında kurulan Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi ve denetim kurulu üyelerinin gayretleriyle hizmet aracı alındı. Araç için kesilen sadaka Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığına verildi. 3 yıldır oturum ücreti almayan yönetim huzur haklarını hizmet aracı alımı için kullanma kararı alarak 0 km aracı aldı. Yeni aracın alınması nedeniyle Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 10 kişilik bir grupla Seydikemer Esnaf Odasına ziyaret gerçekleştirdi.

Seydikemer Esnaf Odası yönetim ve denetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır; “Seydikemerli esnaflarımızın yerinde hizmet görmeleri için 3 yıl önce başlattığımız çalışmalarda güzel gelişmelere imza attık hep birlikte sevindik. Odamızın kurulumu sırasında hiçbir malzememiz yoktu şükür bugüne hizmet verebildiğimiz bir bina, makam aracı ve kendi işlemlerini yapabilir durumda bir odayız. Bizlere bugüne kadar desteklerini esirgemeyen, başta birlik başkanımız Şükrü Ayyıldız ve yönetim kurulu üyelerine, Rahmetli büyüğüm Hayri Topçu onu anmadan geçemeyeceğim. Seydikemer Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası Başkanımız Mehmet Hadi Çakıroğlu, Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Seydikemer Kaymakamız Muammer Köken ile kurucular kurulu üyelerimize ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum.

2014 yılında birlik başkanımız ve yönetim kurulumuzun izinleriyle başlayan oda kurum sürecinin ardından Seydikemerli esnaflarımızın da destekleriyle 28 Mart 2014 günü kuruldu. Kurucular kurulu olarak bizlerde 7 Haziranda tek liste olarak seçimlere gittik. Odayı kurduğumuzda bir tek kalemimiz bile yoktu. Kurulum aşamalarında imza aşamalarında bir bina bile kiralayamazlar diyenlere bir nevi yanıt niteliğinde hizmetler gerçekleştirdik. Biz bu yola baş koyduysak gerekirse evimizde çocuğumuzun bilgisayarını aldık, işyerimizden mobilyalarımızı aldık geldik. Birlik başkanımızın çok büyü destekleriyle onun yeni doğan çocuğuyuz. Elimizden tutup büyüttüler onlarında destekleriyle başımızda bulunmalarıyla hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerimizin destekleriyle bu aracı aldık. İki kişilik, üç kişilik ailelerin evlerinin önünde araçları var ihtiyaç anında kullanmak için biz Bin90 üyesi bulunan bir odayız. Bu teklif yönetim kurulundan geldi. Ben hiç acizlenmeden bugüne kadar odamız için kendi aracımı kullandım. Şartlar oluştukça arsa alırız hizmet binasını yaparız odamız üyelerine destek olabilecek projeler gerçekleştiririz. Bugün aracımızı aldık. Seydikemer esnafına hizmet önemlidir bizim için. Sağlam temeller üzerine odamızı inşa ettik kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü keçiden sütü herkes sağar biz tekeden süt çıkarıyoruz.”dedi

Sadaka Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığına Verildi

Öte yandan yeni alınan makam aracı için kesilen sadaka ise Seydikemer ilçe Jandarma Komutanlığına verildi. Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır; “Çocuklarımızı ve ailelerimizi mevsim şartlarına göre gezmeye bu Dağlıca’da, Aktütün’de ve yurdumuzun her köşesinde nöbet tutan Mehmetçiklerimiz sayesindedir. Akşam sıcacık sobanın başında rahatça huzurlu oturabiliyorsak askerlerimiz sayesindedir. Bu nedenle araç için aldığımız sadakayı da Seydikemer ilçe Jandarma komutanlığımıza verdik, Allah kabul etsin.”dedi.

Ayyıldız; “Bir Bina Bile Kiralayamaz Denilmişti, Makam Aracı da Aldılar, Hizmetleriyle Kıskandırıyorlar”

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret ederek yeni araç alımını tebrik ve bir dizi ziyaretlere için yönetim kurulu üyeleriyle ilçeye gelen Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız 2014 yılında kurulan ve bir bina bile kiralayamaz denilen odanın bugünkü geldiği nokta kıskandırıyor. Zira çok büyük fedakarlıklarla odaya bir makam aracı da aldılar. Başkan Harun Sağır nezdinde oda yönetim kurulunu, kurucularını bugüne ulaşmada emeği olanlara teşekkür ediyorum.

Bu odanın kuruluşunda bizim birlik çalışanlarımızın ve yönetimin başarısıdır. Ancak burada en büyük başarı Harun Sağır başkanımızın ve yönetiminin Seydikemer esnafına hizmet edebilmek için ısrarla çalışmaları gayret sarf etmeleridir. Fethiye’nin Seydikemer olan gitgel 60km yolu yerinde hizmet alsın diye çaba sarf eden arkadaşlarımıza bizde birlik olarak elimizden gelen desteği verdik. Kuruculukta emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Haklıydılar esnafın eziyet çekmesini istemediler ve ısrarcı oldular. İnsana önem verdiler girişimde bulundular.

Siyasi parti gözetmeden şunu söylemek istiyorum. Devletimize katkıda bulunmamız gerekiyor. Eğer gerekli katkıyı sağlamazsak Suriye, ırak gibi bu ülkeyi parçalamak için ne mücadeleler veriliyor. Benim bildiğim ülkemizi bölmek için 26 tane devlet resmen savaş açmış durumda. Dünyadaki 3 cihan savaşı var. Bizim mücadele etmemiz lazım bunu yapmazsak bu odaların hiçbir önemi yok.

“Dedikodu Yerine Hizmet Üretmek için Odanıza Sahip Çıkın Öneri De Bulunun”

Seydikemer Esnaf Odası’nın yönetim ve denetim kurlu üyelerinin 3 yıldan beri oturum ücreti almadan çalıştılar o paraları biriktirdiler ve fedakarlığı bedeli hizmet olarak ortaya çıktı. Her ay birlik beraberlik içinde alınması gereken kararları alarak bize bizde bakanlığa ilettik. Ben Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonunda danışma kurulu üyeliği görevi yürütüyorum. Ben özellik tüm esnaf ve sanatkârıma odalarına sahip çıkmalarını istiyorum. Üç-beş kişi sağda solda köşe kıyıda bir araya gelip dedi kodu yapmak yerine önerilerini odalarına getirmeleri haliyle bu konu bize de ulaşacak ve bizlerde çözüm önerisi için toplantıda devletimize esnafın lehine olacak çalışmaların yürütülmesi için çalışacağız. Çıkan yeni yasada bağ kur-sigorta-vergi buna benzer afların çıkarılmasında devletimiz bizim önerilerimizi dikkate alarak kanunla uygulanabilir hale getirdi. Çıkan yasaların %90’ının esnafların önerilerinden oluşması ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bunu konuşmasında dile getirmesi bizleri çok mutlu etmiştir.  Önümüzdeki süreçte iki çalışmamız var; Çalışanların işsizlik maaşı almalarının yanında işvereninde 12 ay işsizlik maaşı almaları için gayret sarf ediyoruz. Devletimiz 6 ay yapalım dedi biz 12 ay olması için çalışıyoruz. Üzerine basarak vurguluyorum. Odalar ne iş yapara yıllık aidat almaktan başka ne işe yarar diyen arkadaşlara sesleniyorum. Aflar, hibeler ve buna benzer çıkarılan bütün yasalarda birlik, konfederasyon ve esnaf odalarımızın destekleri var. Biz taleplerimizi hükümetimize iletiliyoruz onlarda değerlendirerek sonuçlandırıyor. Nankörlük etmemek lazım hiçbir siyasi görüşümüz yok. Hükümetimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yıllardır bekleyen yasalar çıkmadı.  Kendi özel aracıyla ücret almadan çalışmalarından dolayı esnafların elinden tutan bu yönetimi tebrik ediyorum her zaman yanlarındayız.”dedi.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.