“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SESİ ARTIK DUYULMALI”

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SESİ ARTIK DUYULMALI”
Genel Sağlık İş Sendikası Muğla İl Başkanı Haydar Beyzadeoğlu, yoksulluk sınırı altında maaşlar ile yaşamak zorunda bırakılan sağlık emekçilerinin talepleri için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 28.dönem milletvekili adaylarının sağlık emekçilerinin sorunlarını gündemine almadığı vurgulandı.

Genel Sağlık İş Sendikası Muğla İl Başkanı Haydar Beyzadeoğlu tarafından sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik basın açıklaması yapıldı.

Beyzadeoğlu, seçim sürecinde sağlık çalışanlarının görmezden gelindiğini ve 28.dönem milletvekili adaylarının sağlık emekçilerinin sorunlarını gündemine almadığı dile getirdi.

“GÖRÜNMEZ OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI, SEÇİM GÜNÜ GELDİĞİNDE KİMLERE KIRMIZI KART GÖSTERECEĞİNİ BİLİYOR”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde alanlardan müjde üstüne müjde, söz üstüne söz verilmektedir. Ancak sağlık emekçilerinin yıllardır kronik hale gelmiş sorunları, adayların hiçbirinin gündemine gelmemektedir. Unutulmamalıdır ki sayısı bir milyonun üzerinde olan sağlık emekçileri de seçmendir ve oy kullanacaktır. Seçim sürecinde görünmez olan sağlık çalışanları, seçim günü geldiğinde kimlere kırmızı kart göstereceğini elbet bilmektedir.”

“KIRMIZI KART GÖSTERİYORUZ”

“Sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırı altında maaşlar ile çalışmak zorunda bırakanlar, sizlere kırmızı kart gösteriyoruz. Yıllardır talebimiz olan tek kalem maaş vermek yerine dört parçaya böldüğünüz emekliliğimize yansımayan maaşları bizlere layık görenler, sizlere de kırmızı kart gösteriyoruz. Sağlıkta şiddeti önlemek istemeyen etkin şiddet yasası çıkarmayan, kanun teklifimizi görmezden gelenler sizlere de kırmızı kart gösteriyoruz. Yıpranma payımızı yılbaşına geçmişe etkili 90 gün vermeyenler sizlere de kırmızı kart gösteriyoruz.”

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN SESİ ARTIK DUYULMALI”

“Bizler, evine en temel gıda maddelerini alamayan, çocuklarını sağlıklı büyümesini sağlayamayan, geleceğinden korkan buna rağmen ülkesini terk etmeyen Sağlık Emekçileriyiz. Bizler halk sağlığını korurken kendi sağlığımızdan olduk artık görün istiyoruz. Sağlık emekçilerinin sesi artık duyulmalı, seyyanen zam yapılarak en düşük sağlık emekçisi maaşı yoksulluk sınırı üzerine çıkartılmalıdır. Genel Sağlık-İş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık emekçisinin sesi olmaya devam edeceğiz. Bizler susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz. Hakkımızı alana kadar alanlardayız. Bugün adaylardan seçim sonrası için beklentimizi gerçekleştirecek söz istiyoruz. Seçim sonrası verilecek sözlerin takipçisi olup gerçekleşene kadar alanlarda olacağız.”

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.