sağlıkçılardan eylem

sağlıkçılardan eylem
Hükümet ile yetkili sendikalar arasında süren Toplu İş Görüşmelerinde memurlara verilen zammı protesto etmek isteyen sendikalar bugün iş bırakma eylemine...

Hükümet ile yetkili sendikalar arasında süren Toplu İş Görüşmelerinde memurlara verilen zammı protesto etmek isteyen sendikalar bugün iş bırakma eylemine gidecekler. Muğla Tabip Odası tarafındandüzenlenen kitlesel basın açıklaması ile sendikaların iş bırakma eylemine destek olduklarını ve halkın da destek olmalarını istendi.

Muğla Tabip Odası’ndan bugün iş bırakma eylemi yapacak olan sendikalara destek geldi. Muğla Tabip Odası tarafından Hastane Bahçesinde düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile hükümet ile yetkili sendikalar arasında gerçekleşen Toplu İş Görüşmelerinde memura verilen zamları protesto etmek için bugün memur sendikalarının iş bırakma eylemine destek verildiği bildirildi.

Düzelnenen basın açıklamasına Muğla Tabip Odası yöneticileri ve üyeleri ve sendika temsilcileri ile üyeleri katıldı.

Muğla Tabip Odası Başkanı Murat Akgül tarafından yapılan açıklamada, hükümet ile Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK arasında yürütülen Toplu İş Görüşmeleri sonrasında memurlara verilen zammın her üç sendika tarafından reddediliğin hatırlatılarak, “ Her üç sendika verilen zam oranlarını reddetmiş, ilave olarak KESK ve Kamu-Sen 23 Mayıs tarihinde hizmet üretmeyeceklerini kamuoyuna duyurmuşlardır.

Emeğe saygı çizgisinden hareketle Türk Tabipler Birliği de memur sendikalarına önerilen ücret artışlarının kabul edilmeyeceğini, bu bağlamda memur sendikalarının tavrını doğru bulduğunu ve hizmet üretmeme noktasında sendikal hareketle destek vereceğini bildirmiştir.

Üyelerinin önemli bir kısmı sendikalar içinde bulunan Türk Tabipler Birliği, ve MTO ve TTB’nin duyurduğu desteği tüm gücü ile vermeye, bu desteği memur sendikalarının beklediği sonuca ulaşmalıran dek sürdürmeye, sendikalı sendikasız hekimlerin tüm sağlık çalışanlarının sesi olmaya kararlıdır.

23 Mayıs Çarşamba (bugünh) günü memur sendikaları tarafından alınmış hizmet üretmeme kararına halkımızın saygı göstermesini, haklı davalarında yardımcı olmalarını bekliyoruz”denildi.

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.