SAHİL GÜVENLİK DENİZDE HAYAT KURTARIYOR

SAHİL GÜVENLİK DENİZDE HAYAT KURTARIYOR
Muğla koylarında tekne ile seyreden ve rahatsızlanan yabancı uyruklu tatilcilerin imdadına Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri yetişiyor. İNGİLİZ...

Muğla koylarında tekne ile seyreden ve rahatsızlanan yabancı uyruklu tatilcilerin imdadına Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri yetişiyor. 

İNGİLİZ VATANDAŞI ÖLDÜ

Cumartesi günü saat 11:18’de Fethiye Sarıyarlar koyu’nda Türk bayraklı bir dalış teknesinden 53 yaşında bir İngiliz vatandaşın hayatını kaybettiği ihbarı alınması üzerine Acil Servis ekibi ile birlikte tekneye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitiren İngiliz vatandaşını 112 Acil Servis ekibine ait ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Şahıs, Fethiye Nöbetçi Savcısının talimatı ile otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

ÜÇ TURİST KURTARILDI

Sahil Güvenlik ekipleri yine Cumartesi günü saat 05:40’da Datça yarımadası Körmen koyu açıklarında ABD bayraklı Red Pearl isimli özel teknenin yakıtının bitmesi nedeniyle sürüklendiği bilgisini aldı. Sahil Güvenlik tekneyi yedekleyerek Körmen Limanına taşıdı.

Pazar günü saat 12.50’de Marmaris önlerinde tur faaliyetinde bulunan bir gezi teknesinde bulunan 72 yaşındaki İspanyol vatandaşı bir kadın boğulma tehlikesi geçirdi. Tele Sağlık Merkezinin tahliye edilmesine karar vermesi üzerine Sahil Güvenlik botu ile 112 Acil Servis ekibi teknede yapılan ilk müdahalenin ardından yaşlı kadın Marmaris Özel Yücelen Hastanesine sevk edildi. Aynı gün saat 19.37’de Bodrum Yalıçiftlik önlerinde bulunan Fransız bayraklı özel teknede bulunan 37 yaşındaki İtalyan vatandaşı rahatsızlandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından tıbbi tahliyesi yapılan şahıs, 112 Acil ambulansı ile Bodrum Devlet Hastanesine sevk edildi.

KAÇAKLAR KURTARILDI

Sahil Güvenlik ekipleri Bodrum’da gece saat 00:10’da Gümbet koyu açıklarında 8 metre boyunda bir tekne ile yasadışı yollardan Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan göçmen grubu tespit etti. 9 erkek, 1 kadın, 1 çocuk toplam 11 kişi can kaybı yaşanmadan Bodrum’a getirildi.

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.