Sahil Güvenlik Ölümden Kurtardı

Sahil Güvenlik Ölümden Kurtardı
Sahil Güvenlik Ölümden KurtardıMarmaris’te 60 mülteci 15 metrelik tekneyle Yunan Adalarına geçmek istedi. Çocuk ve kadınların bulunduğu tekne alabora...

Sahil Güvenlik Ölümden Kurtardı

Marmaris’te 60 mülteci 15 metrelik tekneyle Yunan Adalarına geçmek istedi. Çocuk ve kadınların bulunduğu tekne alabora oldu ve battı. Sahil Güvenlik ekipleri boğulmak üzere olan mültecileri son anda kurtardı.

Sahiller Avrupa’ya Açılan Kapı

Muğla sahilleri özellikle Suriyeli mülteciler için Avrupa’ya açılan kapı konumunda. İnsan kaçakçıların ağına düşen mülteciler kişi başı bin dolar ile bin 500 dolar ödeyip Muğla kıyılarından umut yolculuğuna çıkıyor. Mültecilerin umut yolculuğu ya jandarmanın dur sesiyle, ya sahil güvenlik botunun sinyaliyle ya da tekne faciasıyla son buluyor.

60 Kişi 15 Metrelik Tekneye Bindi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun mahallesinde 60 Suriyeli mülteci 15 metre büyüklüğünde tekneye binerek yunan adalarına yasa dışı yollardan geçmek istedi. Suriyeli mültecileri taşıyan tekne aşırı yükten dolayı su aldı ve alabora oldu.  İçerisinde çocuk ve kadınlarında bulunduğu tekne battı. Bölgede devriye gezen sahil güvenlik botu batan mülteci teknesi gördü ve yardımlarına gitti. Denizde boğulmak üzere olan mülteciler sahil güvenlik botuna çıkartıldı.  Sahil güvenlik grup komutanlığına getirilen Suriyeli mülteciler daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

Datça’da 35 Mülteci

Muğla’nın Datça ilçesi Balıkaşıran mevkiinde yol kontrolü sırasında jandarma ekipleri bir kamyonete dur ihtarında bulundu.  Jandarmanın dur ihtarına uymayan kamyonet kaçmaya başladı. Jandarma ekipleri havaya uyarı ateşinde yaptı. Ancak araç yine durmadı. Jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda içerisinde 35 Suriyeli mültecinin bulunduğu kamyonet Datça girişinde yakalandı.MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.