SAHİLE BEYAZ KUM SERİLMESİNE BELEDİYE MÜDAHALESİ

SAHİLE BEYAZ KUM SERİLMESİNE BELEDİYE MÜDAHALESİ
Bodrum'da, bir otelin önündeki sahile beyaz kum serilmesine belediye ekiplerince müdahale edildi.

Bodrum Belediyesinden yapılan açıklamada, Gümbet Koyu'nda bir otelin sahile beyaz kum serimi yaptığı ihbarı üzerine bölgede inceleme başlatıldığı belirtildi.

13 çuval içinde niteliği belirlenemeyen beyaz kum olduğu, serim için sahilde gerekli düzenlemelerin yapıldığı ancak sahile herhangi bir serim işlemi yapılmadığını tespit eden belediye ekipleri, ilgili firma ve otel işletmecilerinin herhangi bir izinlerinin bulunmadığını belirledi.

Beyaz kumla ilgili yapılan çalışmalar tutanak altına alınarak idari yaptırım uygulanırken, beyaz kum dolu çuvallar getirildiği tıra geri yüklenerek bölgeden gönderildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sahillerin doğal görünümünü bozan bu tür müdahalelere geçit vermeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgemizde, ekiplerimiz ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü birimlerinin denetimleri aralıksız devam ediyor. Kıyılarımızın doğallığını bozacak müdahalelere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yasal yaptırımlarla karşılık verilecektir."

 

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.