Sahte içki davasında tutuksuz yargılama

Sahte içki davasında tutuksuz yargılama
Muğla’nın Bodrum ilçesinde içtikleri içkiden zehirlenerek ölen 5 Rus turist rehberinin ölümüyle ilgili davaya Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde içtikleri içkiden zehirlenerek ölen 5 Rus turist rehberinin ölümüyle ilgili davaya Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme 7 tutuklu sanıktan 3’nün tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

5 Rus turist rehberi ölmüştü

Bodrum'da 26 Mayıs 2011 tarihinde Rus rehberler, 120 kişilik bir grup ile tekne gezisine çıkmış, ertesi gün 30 rehber mide bulantısı, kusma belirtileri ile ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınmıştı. Rehberlerden Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22), Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde yaşamını yitirmişti.

Tekne sahiplerine  tutuksuz yargılama

5 Rus turist rehberinin ölümüyle ilgili olarak Muğla 2. Ağır ceza mahkemesinde 4. duruşma yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ender Salman, İlker Atacan, Serkan Sakallı, Fatih Kabakçı, Önder Kabakçı, Sakıp Demirkol ve Tolga Depeharman ile tutuksuz yargılanan Seyithan Siyi katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklardan tekne sahipleri Önder Kabakçı, Serkan Sakallı ve Fatih Kabakçı'nın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, tekne sahiplerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, Ender Salman, İlker Atacan, Sakıp Demirkol ve Tolga Depeharman'ın tutuklu yargılanmalarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.