SAMET DEMİR DURUŞMASI 13 EYLÜL’E ERTELENDİ

SAMET DEMİR DURUŞMASI 13 EYLÜL’E ERTELENDİ
.

Kötekli’de bir eğlence mekânının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in öldürülmesi ile ilgili sanıkların yargılandığı ilk duruşma Muğla Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 13 Eylül'e ertelenirken, Tutuklu sanık Şuayip Kandemir'in avukatının keşif talebi reddedildi. Tutuklu sanık Ö.İ ‘nin tahliyesine karar verilirken, Y.İ ve Şuayip Kandemir'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dinlenmemiş tanıkların gelecek celse mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi.

24 Kasım 2021 tarihinde Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi’nde bir eğlence mekânının önünde silahlı saldırı meydana gelmişti.  Samet Demir (33) isimli şahıs iki kere ayağından ve bir kere göğsünden yaralanarak, kaldırıldığı hastanede sabaha karşı hayatını kaybetmişti.

Olayın akabinde; Demir’in ’in öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Ö.İ ve Y.İ suça azmettirmeden tutuklanırken, Şuayip Kandemir ise Samet Demir’i kasten öldürme suçundan tutuklanmıştı.

Samet Demir cinayetinin ilk duruşması Muğla Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların katıldığı davada tanık E.K SEBGİS’le duruşmaya katıldı. Her iki tarafın avukatlarının dinlendiği davada sanıkların savunmaları alınarak, tanıklar dinlendi.

İlk savunmayı yapan tutuklu sanık Şuayip Kandemir şöyle konuştu:

Sanıkların hepsini tanıyorum. Y. D yaklaşık 12 yıldır ev arkadaşım. Ö.A kız arkadaşım. Ben Bodrum’da yaşıyorum. Haftada bir Ö.A ‘nın yanına gelirdim. Ben 15 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. Babamın yaraladığı insanlar benim peşime düştü. Ben de Bodrum’a geldim yeni bir hayat kurdum kendime. 12 yıl valelik yaptım. İnşaat işleriyle uğraştım. Pandemi başladığında bar işleri zayıfladı, mısır arabası aldık süt mısır satmaya başladım. Wind İ.İ ‘nin kulübüydü. R.Ş orada çalışıyordu. Ö.İ ve Y.İ ‘yi Bodrum’da beach ‘te çalıştığım zamandan tanıyordum. Aile işleri ve inşaat işleri olduğunda yardım ederdim. Ev ya da mekanların tadilat işlerini yapardım. Harçlık aldığım zamanlar olmuştur. Ö.A  Wind’de mutfakta çalışıyordu. Cinayetten yaklaşık 3 ay önce Y.İ ile birlikte Muğla’ya geldim. Yeni bir mekân açılışı vardı, davetliydik. Bir şeyler içtik, hesap ödedik ve kalktık. İ.İ ‘nin darp edildiğini duyduk. Arkadan saldırmışlardı. Olay yerine gitmedim. İ.İ ‘yi de hastaneye götürmüşlerdi. Sonrasında ne oldu ne bitti hiçbir bilgim yok. Lavabodaydım, herkes Wind’den ayrılmıştı çıktığımda. Ben de ne oldu dedim, kavgayı personel anlattı. Y.İ çıkmıştı. Tektim, personel anlattı. İ.İ abiyi dövmüşler dedi. Herkes oraya gitmiş. Niye dövdüler niye yaptılar şeklinde konuşmalar oldu.

Ö.A ile Wind kulüpte tanıştık. Ben Wind kulüpte hiç çalışmadım. Gelir, giderdim sadece. Cinayetten yaklaşık 10 gün önce Muğla’ya geldim. 1 hafta Ö.A ’da kalıyordum. Samet’i olay gecesinden 1 ay önce falan Wind kulübün önünde otururken araba ile önümden geçti ve bana parmak salladı. Yanımda iki tane de öğrenci vardı hatta öğrencilere sallıyor sandım. Valeler ‘sana bir şey mi dedi’ diye sordu. Ben de ‘Bana niye bir şey desin’ dedim. O zamana kadar kendisini tanımıyordum. İ.İ ‘yi dövenlerin arkadaşı olduğunu bana parmak salladığı gün öğrendim.

“DİŞLERİNİ SIKARAK, ELİNİ BELİNE ATTI”

Saat 11’de evden çıktım, Ö.A çalışıyordu. Barda müzik dinliyordum. Ben sadece M.S ‘yi gördüm. Samet Demir yoktu. Karşı bardan 3 kişi üzerime doğru geldi. Aralarından bir tanesi dizi ile ayağıma vurdu. Ben kafamı eğdim bir şey yapmadım. Sonra 3’ü de karşıya geçti. Daha sonra kalabalıklaştılar. Hepsi bana bakıp bir şeyler konuşuyorlardı. Bir den Samet Demir çaprazdan hızlı bir şekilde üzerime doğru geldi. Yaklaşık 3 metre kala dişlerini sıkarak, elini beline attı ben de o korkuyla silah çıkardım. Kaldırımdaydım yere doğru ateş ettim. Benim silah arıza yaptı araçların arkasına geçip, saklandım. Benim silahımın arıza yaptığı esnada başka bir el silah sesi duydum. Sonra baktım arabanın arkasından Samet ayaktaydı. Sonra arabaya geçince önüme düştü. Peşimden gelmesin diye ayağına bir el ateş ettim diye hatırlıyorum ama kamerada 2 el ateş ettiğim söylendi. Sonra aşağı doğru kaçtım. Oyalandım, taksiye bindim. Biraz bekledim olayın şoku falan derken her şeyimi düşürmüşüm eve geri döndüm. Ö.A evde yoktu, balkondan girdim. Ö.A geldi yaklaşık 20 dakika sonra. Başıma bir olay geldi dedim, zaten 15 dakika sonra polisler geldi. ‘Sen kimsin dediler’, ‘Aradığınız kişi benim’ dedim. Babamın husumetlilerinden korktuğum için 23 yıldır ruhsatsız silah taşıyordum, silahı polislere verdim.

Mahkeme heyeti tarafından tutuklu sanık Kandemir’e E.K kim diye sorulduğunda, “Muğla’nın abisiymiş. İ.İ döven kişiymiş. Samet’i Muğla’da kaldığım sürece gördüm. M.S yanında çok gördüm. M.S benim arkadaşım değil, beach’e gelirdi simaen tanırım, merhabalığımız var. Samet ile hiçbir diyaloğum olmadı. Sadece şunu da eklemek isterim; Karakolda ‘bana da ateş edildi silah sesi duydum’ dedim. Polis bana ‘boş konuşma kendi silahındır’ dedi ama benim silahım arıza yapmıştı o an. Samet’i vurmam konusunda diğer sanıkların ne bir söylemi ne de bir ifadesi olmadı bana karşı. Olay benim anlattığım gibi oldu.” şeklinde cevap verdi.

Tutuklu sanık Ö.İ , Y.İ ve tutuksuz sanık Ö.A , R.Ş ile Y.D ‘nin savunmaları alındı.

“BEN VE ARKADAŞLARIMIN BAŞINA 15 MİLYON PARA KOYMUŞLAR”

Mahkemeye SEBGİS’LE bağlanan tanık E.K şöyle konuştu:

Sanıklardan sadece Y.İ ve İ.İ ‘yi tanırım. Her ikisini de ismen bilirim şahsen tanışmışlığım yok, işletmeci olduğu için tanıyorum. Samet Demir çok yakın dostumdur. Öldürüldüğünde cezaevindeydim. Mahkemeye çıkmıştım. Samet’te benimle birlikte yargılanıyordu, hâkime hanım öldüğünü söyledi. U.K, İ.İ ve Y.İ ben ve arkadaşlarımın başına 15 milyon para koymuşlar. Cezaevine giren tanıdıklarımdan duydum. Benim İ.İ ile bir kavgam olmuştu. Olayların başı da o dur. Samet’in bu insanlarla bir problemi yoktu. İ.İ ile kavgada ben ve arkadaşlarım vardı. Kavga sebebi, İ.İ ve arkadaşlarıyla barda denk geldik, rahatsızlık verdiler biz de İ.İ ile konuşmak için dışarıya çıktık. U.K isimli avukat arkamdan küfürlü konuşarak, saldırdı. Elini beline atmış arkadaşlarım söyledi. Ardından kavga oldu. Kendi rızasıyla bizim arabaya bindi ve ön koltuğa bindi. Orası kalabalıktı birbirimizi anlayamıyorduk, arabaya bindik. Ben de silah falan yoktu. Konuştuk evime bırakın dedi, bıraktık. İ.İ arabadan inerken haklısınız ama abimler bu işin peşini bırakmaz dedi sonra ayrıldık. Daha sonra Y.İ beni aradı. Sen benim kardeşimi buradan götürürsün ha, bundan sonra kim kimi yerse dedi, tehditler savurdu. Sonra bir daha görüşmedim. 1 gün sonra karakola gittik. Nezareteyken arabalarla dolaşıyorlarmış bizi arıyorlarmış, duyuyordum. Cezaevine girdikten sonra ne Samet’e ne de arkadaşlarıma bulaşın, tehdit edin falan demedim. Buna benzer bir talimatım olmadı.”

Olay gecesi Samet Demir’in yanında olduklarını dile getiren tanık S.Ö.K , D.Ç ve T.M ile tutuksuz sanık R.Ş ‘nin kız arkadaşı tanık olarak C.S dinlendi.

Tanık M.S duruşmaya gelmedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından dava 13 Eylül'e ertelenirken, Tutuklu sanık Şuayip Kandemir'in avukatının keşif talebi reddedildi. Tutuklu sanık Ö.İ ‘nin tahliyesine karar verilirken, Y.İ ve Şuayip Kandemir'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Dinlenmemiş tanıkların ise gelecek celse mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi.

Bu haber toplam 3478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.