“Sanatın Özel Renkleri” özel öğrencileri buluşturdu

“Sanatın Özel Renkleri” özel öğrencileri buluşturdu
Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Sanatın Özel Renkleri’ projesi kapsamında lise öğrencileri ile özel öğrenciler bir araya gelerek çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Özel öğrencilerin hayatın her alanında bulunmalarının amaçlandığı projede sanatla eğitim buluşturuldu.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022 yılının Ekim ayında ‘Sanatın Özel Renkleri’ adı altında başlatılan proje kapsamında 6 lisenin öğrencileri ile özel eğitim öğrencileri bir araya geldi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi, Menteşe Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Muğla Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile ortak etkinliklerle buluştu.

Özel öğrencilerin hayataın her alanında yer almaları amaçlanan projede, öğrencilerin sanatın farklı renklerini tanımalarını ve sanatsal üretime direk olarak katılmaları sağlandı.

347550776-1236737630311723-6842012705929591200-n.jpg

Projenin uygulanmasında özel çocukların, diğer okullardaki akranları ile birlikte projeyi hazırlayarak birbirlerinden farklı olmadıklarını, arkadaşlık duyguları ile birlikte hareket edebildiklerini, karşılaştıkları zorlukları sevgi ve iş birliği ile aşabildikleri gözlemlendi.

Sanatla eğitimin buluştuğu etkinlikler çerçevesinde, özel eğitim öğrencileri 6 liseyi ziyaret ederek bilgilendirme eğitimlerine katıldı.

Daha sonra 6 okulun öğrencileri, koordinatör öğretmenleri gözetiminde Özel Eğitim Uygulama okulunu ziyaret ederek, oradaki arkadaşları ile tanışma fırsatı buldu.

Projenin kapanış programı Menteşe Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda öğrenci ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Programa; Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Şube Müdürleri Eylen Terzi ve Muhammer Cihan katıldı.

Proje kapsamında öğrencilerin hazırlamış oldukları kısa film gösterimi, tiyatro oyunları, dans gösterileri, canlı resim sergisi ve halk oyunları gösterileri sahnelendi.

349339531-789199009387753-1568663175018519497-n.jpg

Kapanış programında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü, özel öğrencilerin hayatın her alanında olması gerektiğini belirterek, bu projenin de özel öğrencileri merkeze alan ve sosyalleşmesini sağlayan bir proje olduğundan bahsetti.

Eğitim-sanat dönüştürme yaklaşımının önemini vurgulayan Kömürcü, projeye katılım gösteren herkese teşekkür ederek proje koordinatörü Burcu Çankaya’ya çiçek takdim etti.

-Serap Pehlivan

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.