Sarıgerme'de uçurtma şenliği

Sarıgerme'de uçurtma şenliği
Sarıgerme Muhtarlığı tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinin 7.si Sarıgerme sahilinde yapıldı.Uçurtmalarını ellerine alan Ortaca ve Dalaman’da...

Sarıgerme Muhtarlığı tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinin 7.si Sarıgerme sahilinde yapıldı.

Uçurtmalarını ellerine alan Ortaca ve Dalaman’da öğrenim gören okulların çocukları aileleriyle birlikte plaja gelerek şenlikte yarışmak için erken saatlerde sıraya girdiler.

Sarıgerme’de bulunan İber Otel Sarıgerme Park, Hilton Dalaman, Club Magic Life açtıkları yiyecek stantlarından şenliğe katılanlara yiyecek ikramında bulundular. Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın da katıldığı Uçurtma Şenliği hakkında açıklama yapan Köy Muhtarı Musa Varol “ geleneksel hale getirdiğimiz uçurtma şenliğimizin bu yıl 7.sini yapıyoruz. Çocukların el yapımı uçurtmalarla yarışmaya katıldıklarını göz önüne alarak, uçurtmaların genel görünümü, kuyruk durumu ve yüksekte uçma özelliklerini değerlendiren hakem heyetimiz derecelendirmeyi yaparak sıralamayı belirliyorlar. Hakem Heyeti azalarımız, Köyden bir öğretmenimiz, Köy İmamı, Köyden bir vatandaş, Ortaca’lı bir vatandaşımız ve SARÇED’ den bir arkadaşımızdan oluşturulmuştur. Her yıl yaptığımız bu şenliği destekleyen ve katkı sağlayan Ortaca Kaymakamımız Mustafa Gürdal’ a, şenliğimize katılan vatandaşlara değişik ağaç fidanları dağıtan Orman İşletme Müdürlüğü ve Personeline, stant açarak şenliğimize katılan herkese, yiyecek ikramında bulunan Köyümüzde ki tüm otel sahipleriyle yöneticilerine, uçurtmalarıyla gelip kumsalımızı şenlendiren öğrenci kardeşlerime ve ailelerine ayrı ayrı çok teşekkür ederim “ dedi.

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.