Şarkılar sessiz kaldı

Şarkılar sessiz kaldı
Türk Sanat Müziği sanatçısı 87 yaşında ki Nigar Uluerer tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesinde gece saat 02.00 sıralarında yaşama gözlerini yumdu....

Türk Sanat Müziği sanatçısı 87 yaşında ki Nigar Uluerer tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesinde gece saat 02.00 sıralarında yaşama gözlerini yumdu. Ünlü sanatçı Bodrum’da Adliye Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Sanatçının ölümünün ardından kendisine ait sosyal paylaşım sitesi hayranları ve sevenleri taziye mesajları bırakıldı.

26 yıl önce Bodrum’a yerleşti

Ünlü sanatçı Nigar Uluerer 10 Şubat 1926 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi.  Ünlü sanatçı 'Alişimin Kaşları Kara', 'Ben Gamlı Hazan', 'Aşkımızın Sonu Yok', 'Bir İnat Yüzünden', 'Böyle Aşktan Hayır Gelmez', 'Fincanı Taştan Oyarlar', 'A Fadimem' ve 'Acı Feryat' isimli şarkıları seslendirdi. Yeşil çamda kamera karşısına da geçen Uluerer 'Gümüş Gerdanlık', 'Taş Plaktan Bugüne', 'Cilalı İbo Yıldızlar Arasında', 'Üç Garipler' isimli filmlerde rol aldı. 26 yıl önce Bodrum’a yerleşen sanatçı kendisini sokak hayvanlarına adadı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Nigar Uluerer villasında 15 kedi ve 10 köpek besliyordu.

Doğum gününde hastaneye kaldırıldı

Bodrum’da 2009 yılında beyin kanaması geçiren ünlü sanatçı uzun süre hastanede tedavi görmüş ve taburcu olmuştu. O tarihten sonra solunum yetmezliği rahatsızlığıyla bir çok defa hastaneye kaldırıldı. Uluerer 10 Şubat 2012 tarihinde yakınlarıyla doğum gününü kutlarken fenalaşmış Bodrum Devlet hastanesine kaldırılmıştı. 18 Şubat tarihinde taburcu edilen sanatçı 1 Mart tarihinde akciğer yetmezliğine bağlı solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınmış ve solunum cihazına bağlanmıştı. Solunum cihazına bağlı 1 Mart tarihinden bu yana yaşam savaşı veren sanatçı gece saat 01.30 sıralarında fenalaştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşama geri döndürülemedi ve saat 02.00’de yaşama gözlerini yumdu.

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.