Seçim Havası “Parçalı Bulutlu”

Seçim Havası “Parçalı Bulutlu”
“Devlet meteoroloji müdürlüğünden alınan bilgilere göre  bugün ilimizde hava….” İşte böyle bir cümle ile başlar yarının ve önümüzdeki günlerin...

“Devlet meteoroloji müdürlüğünden alınan bilgilere göre  bugün ilimizde hava….” İşte böyle bir cümle ile başlar yarının ve önümüzdeki günlerin nasıl olacağının habercisi “Hava Durumu” bültenleri. Bugünlerde ise havanın nasıl olacağından çok “Seçim Havası” gündemde.

***

Bizler Muğla Gazetesi olarak Muğla’da seçimin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Siyasi partilerin ve adayların çalışmalarını takip erek okurlarımıza aktarmayı sürdürüyoruz. Bunlar işin olağan haber kısmı. Birde gözlem ve değerlendirmeleri köşe yazılarımızla aktarıyoruz buda makale kısmı. Açıklama gereği duydum zira hala haber ve köşe yazısını ayırt edemeyen ama Muğla’yı Ankara’da ben temsil ederim diyen milletvekili adaylarımız var.

***

Dünkü yazımda “İstanbul’da para, Ankara’da dayı, Muğla’da ise namla” iş yapılır demiştim aslında yazının tamamında da neredeyse onu anlattım. Yani beyler siyaset yapan beyler burası Muğla. Muğla’da parti ayırt etmeden hangi dönemde ne oy almışlar ve il başkanı kimmiş nereliymiş hatırlattık. Muğlalı il başkanları olduğu dönemlerde partiler hep başarı kazanmış. Son döneme kadar CHP’de hep Muğlalı il başkanları görev yaptı ilk kez Muğlalı olmayan bir il başkanı ile seçimlerde alacakları sonucu merak ediyorum.

***

Aslında seçim sadece adayları etkilemiş gibi görünüyor ne vatandaşta nede siyasi parti yöneticilerinde seçim havası yok. Herkes işinde gücünde. Sadece seçim sonrası koltuğum tehlikeye girmesin diyen yöneticiler adaylarla geziyor. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ı seçim çalışmalarında sahada gören var mı? Seçim gelir geçer biz ticaretimize bakalım düşüncesinde olan siyasi parti yöneticileri resmi kurumların ihalelerini ve doğrudan teminlerini takiple meşgul.

***

Birde partilerine gönülden bağlı her seçim döneminde gece gündüz demenden koşan gönüllüler var. Menfaat gözetmeden sadece başardık diyebildik demek için koşan gönüllüler. Bol maaşlı, telefonla siyaset yapan kendi için belirlediği standartlarda ezberlediği birkaç cümle ile insanları etkilemeye çalışan siyasi danışmanla, olup bitenden habersiz partilere çocuğuna iş bulabilmek için kaydolmuş ama Muğla’nın kaç milletvekili olduğunu bile bilmeyenler var.

***

Haziran seçimlerinde alınan sonuçlar bir sosyoloji öğrencisinin tezi ile açıklamak çok basit. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım tezden yine yararlanma vakti. Yüksek okul ve üzeri eğitim yüzdelerine bakılınca en düşük iki ilçe Seydikemer ve Kavaklıdere. Bu iki ilçenin haricinde En yüksek iki ilçe ise Menteşe ve Marmaris. Siyasi partilerin aldıkları oy oranları da yüksek okul ve üzeri eğitim yüzdelik oranları ile belirli oranlarla sıralanıyor.

***

Gazetemizde 13 gün boyunca ilçe ilçe seçim sonuçlarını değerlendiren Mustafa İnci gazetecilerden ve sivil toplum kuruluşlarından aldığı sonuçları ve görüşleri harmanlayarak sizlere sundu. Yazı dizisini takip edenler zaten 1 kasım gecesi Muğla’dan çıkacak sonucu tahmin etmeye başladı. Muğla’da seçim sonuçlarını haziran seçimlerinden farklı olacak gibi görünmüyor. Ülke genelinde genel başkanların performansları sonucu etkileyecek. Meclise girecek dört parti görünüyor. Ancak meclise girecek parti her ne kadar dört olsa da beş parti mecliste temsil edilecek. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sinyali verdi yeni parti hazırlıkları başladı.

Seçim havası ne güneşli nede yağmurlu. Muğla da seçim havası PARÇALI BULUTLU.

Bu haber toplam 501 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.