Seçim ve CHP

Seçim ve CHP
Cumhuriyet Halk Partisi "seçim vaatlerini" açıkladı. Her kesimden herkese bol keseden bir şeyler dağıtıyor.Şimdi Kılıçdaroğlu da mazotu bilmem kaç...

Cumhuriyet Halk Partisi "seçim vaatlerini" açıkladı. Her kesimden herkese bol keseden bir şeyler dağıtıyor.

Şimdi Kılıçdaroğlu da mazotu bilmem kaç liraya veriyor ama basın Kılıçdaroğlu'nun "uçmasını" takdirle karşılıyor.

Eee boşuna dememişler hem taraflı hem maskara olmak çok kolay.

Bu arada Fikri Sağlar, maç anlatan çocuk ağzıyla söylersek bir "serzenişte" bulunmuş...

Demiş ki: “7 Haziran seçimlerinden önce 11 milyon emekli için ciddi vaatlerde bulunduk, ancak buna rağmen emeklilerin bırakın yarısını, dörtte biri bile CHP'ye oy vermedi!”

***

Peki Muğla CHP neler yapıyor. Seçimlere 28 gün kaldı ama milletvekili adaylarını sahada görene aşk olsun. Bir yandan İlçe kongreleri süren CHP’de teşkilat sahaya henüz inemedi. Önceki gün CHP Menteşe İlçe Kongresi yapıldı. Bir gazeteci olarak takip etme gereği bile duymadım. Zira tek liste ile gidilen kongreleri pek ciddiye almıyorum. Tek liste, tek ses iyide demokrasi nerede o zaman! Demokrasi çok seslilik ister.

***

Muğla’da CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e emanet. Gürün örgütü kendisi dizayn ederek çalışıyor.  Bir siyasetçi olarak Osman Gürün’ü eleştiren CHP’liler “Nasıl oldu da bu parti belediye başkanlarının eline kaldı?” sorusunu sorabilirler bana cevap net 16 yıla bakın göreceksiniz.

***

Osman Gürün’ün siyasi yaşamının başlangıcı olan 1999 yerel seçimlerinde CHP’de belediye başkanları etkisiz miydi? O dönemde tüm ilçelerde, belde ve köylerde siyaseti belirleyen, örgütleri belediyelerin arka bahçesine çeviren o dönemin belediye başkanları değil miydi? Şimdi farklımı?

Neden bu kadar tepki gösteriyorlar anlamıyorum.

***

AK Partililerin siyaseti sosyal medya üzerinden yaptığından bahsetmiştim dünkü yazımda. CHP ise siyaseti Öğretmen evinde emekli sohbetlerinde ve belediyelerde yapıyor. Bu bağlamda Kılıçtaroğlu’nun Emekliye yönelik vaatleri Muğla’da karşılık bulmuş gibi görünüyor.

***

Ülke genelinde emeklilerden istenen yada beklenen oyu alamayan CHP, emeklilere bu yaşlarından sonra bir eğitilse, örneğin İsmet İnönü'nün ve Hasan Âli Yücel'in önsöz yazdıkları Maarif Klasikleri'ni falan okusalar, oylarını koşa koşa gidip CHP' ye verecekler...

***

Muğla’da CHP seçmeni çoğunluğunu koruyor ama Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün söylediği gibi dört milletvekili çıkaracak kadar çoğunlukta değil.

CHP'nin seçim şarkısı da var.  Sözleri müthiş. Bu sefer particiliği bırakmış, "Türkiye'yi" öne çıkarıyormuş, amigo basın öyle diyor.  Sözler şöyle: "Hep beraber 1 Kasım'da /Önce eşitlik /Önce insan /Önce birlik /Önce Türkiye /Bak aziz geleceğe /Yüreği sevgi dolu /Büyük umudumuzun adı Kılıçdaroğlu /Önce Türkiye hey / Önce Türkiye hey hey"

Bu seçim şarkısı ne kadar etkili olur yada olmaz göreceğiz.

***

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mustafa İnci bugünden itibaren yeni bir yazı dizisine başlıyor. 13 ilçede gazeteci meslektaşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile görüşerek ilçe ilçe 7 haziran ile 1 kasım seçimlerini yorumluyor. Çıkan sonuçlar haber merkezimizde bizleri bile şaşırttı. Keyifli bir yazı dizisi olacak. Muğla’da siyasetin Nabzı MUĞLA GAZETESİ’nde atmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.