Seçim ve Seçmen Havası!

Seçim ve Seçmen Havası!
Kasım seçimlerine kısa zaman kala siyasi partilerin hepsinde hareketlilik başladı. Artık Muğla’da seçim havası parçalı bulutludan yağışa dönmeye...

Kasım seçimlerine kısa zaman kala siyasi partilerin hepsinde hareketlilik başladı. Artık Muğla’da seçim havası parçalı bulutludan yağışa dönmeye başladı. Önceki gün MHP Menteşe İlçe Binasının açılışı vardı. Açılışa katılan milletvekili adayları gürlemeye başladı. AK Parti adayları da bölge genelinde rüzgarlarla yer değiştiren bulutlar gibi oradan araya geziyor. CHP milletvekili adayları ise yağmur beklentisi ile ili dolaşıyor. Henüz hiçbir yerde şimşek yok ama MHP’li başaran gürlemeye başladı. Bu gök gürültüsünün sonu yağmur getirir mi bilinmez.

***

Neredeyse tüm partilerin ellerinde birer anket var. Her kez kemdi anketine göre yorum yapıyor. CHP dört milletvekilini çıkardık, AK Parti iki garanti üçe az kaldı, MHP ise iki milletvekilini çıkardık diyor. Bu hesaplara bakacak olursak Muğla’nın dokuz milletvekili olacak.

***

CHP’de sahada Burak Erbay bu kez meclise gidecek söylemleri üzerinden gidiliyor. İlk bunu dillendiren ise Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün olmuştu. Gürün, “Hedef dört milletvekili” açıklamasını Burak Erbay’ın baba ocağı Köyceğiz’de yapmıştı. CHP’de ilçe kongreleri ve seçim çalışmalarını beraber götüren örgüt ise dört milletvekili hedefini tutturmanın çabasında.

***

AK Parti’de milletvekili adayları saha çalışmalarına lokal toplantılarla devam ediyor. Ziyaret edilen ilçelerde önemli iş adamları ve kanaat önderleri ziyaret edilerek fikir alışverişi yapılıyor. AK Parti’de seçim yükü Nihat Öztürk ve Elvan Göçer’in üzerine yıkılmış gibi. Girilmesi gereken evlere kadın aday Elvan Göçer yönlendiriliyor. Göçer’in sempatik yapısı ile seçmen ikna edilmeye çalışılıyor. Göçer’in belki de “Sihirli Değnek” ile oyları katlaması umut ediliyor.

***

MHP’de mevcut milletvekili Mehmet Erdoğan sahada çok fazla görünmüyor. MHP’de seçim yükü Asım Başaran’ın omuzlarında. Uzun dönem yaptığı ilçe başkanlığı ve ticaret hayatında kazandığı tecrübe ile seçmene ulaşmaya çalışan Başaran son dönemde söylevlerini keskinleştirmeye başladı. En son MHP Menteşe ilçe binasının açılışında yaptığı konuşmada büyükşehir yasasını eleştirdi. Başaran, “İktidar, sandık hesapları için bütün köylerimizi, beldelerimiz kapattı ve köylerimizin tamamını mahalle statüsüne getirerek Büyükşehir'e bağladı. Bu yasa ile birlikte bütün köy muhtarlıklarının tüzel kişiliği özel idareye devredildi. Yani sizin köyünüzün, muhtarlığınızın hiçbir malı mülkü yok. Bundan sonra da olmayacak. Söyle bir örnek vereyim. Köyden bir kardeşimiz göç etti ve zengin oldu. Bu kardeşimiz köyüne gidip bir şey yaptırmak isterse yapamaz siz bu hediyeyi alamazsınız”

***

Başaran konuşmasında iktidara geldiklerinde büyükşehir yasasını iptal edeceklerini söyledi. Başaran, “Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinde net olarak söz veriyoruz bizi iktidar yaparsanız Büyükşehir Yasası'nı iptal edeceğiz. Biz diyoruz ki köylüye destek vereceğiz. Eğer köylü mutlu olamazsa bu ülkede yaşayan hiçbir kimse mutlu olamaz. Köylü para kazanamazsa ekmez. Köylü ekmezse bu ülke dışarıdan ithal etmek zorunda kalır" dedi. Başaran Yatağan'da Termik Santral'den de çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek "Termik Santrali özelleştirildikten sonra baca hava filelerinin 1 saat çalıştırılıp 23 saat çalıştırılmaması  yüzünden vatandaşlarımız toz ve zehir solumakta sağlık her şeyden önce gelir bizim de ilk işimiz bunu çözmek olacak”

***

Gelelim bölgemizdeki seçim havasına. “Seçmenlerden alınan verilere göre bölgemizde bugün seçim havası şöyle olacak. CHP milletvekili adayları dört ilada dört diyerek yağmur beklentisini artırıyor, AK Parti’de esen sert rüzgarlar aday bulutlarını bölge genelinde sürüklemeye devam ediyor, MHP’de işe şimşek görülmezken gök gürültüsü gelmeye devam ediyor.” Artık şöyle bitirmekte farz oldu. “Havalar nasıl olursa olsun, SEÇMEN’in havası yerinde olsun”

Bu haber toplam 463 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.