Şehit Ateşi Muğla’ya düştü

Şehit Ateşi Muğla’ya düştü
Acı haberi kaymakam verdiÖnceki akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü...

Acı haberi kaymakam verdi

Önceki akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle yapılan hain saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk(25) şehit düştü. Cantürk’ün Giresun nüfusuna kayıtlı olduğu, 15 yıldır Fethiye’de yaşadığı öğrenildi. Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk 'ün şehit olduğu haberini gece geç saatlerde Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve diğer yetkililer Karaçulha Mahallesi 188 sokak Sanlar sitesi 1/3 No14'teki ailesine ulaşarak verdiler.

Baba Cantürk: Vatan sağ olsun

Baba Ali Cantürk ve Anne Döndü Cantürk iki evladından tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca "vatan sağ olsun" dedi.  Cantürk ailesinin oturduğu evin balkonuna Türk Bayrağı asılırken komşuları da acı haberi öğrenince büyük üzüntü yaşadılar. Baba Ali Cantürk ve Anne Döndü Cantürk Fethiye'den Antalya'ya karayolu ile götürülürken, buradan da uçakla Diyarbakır'a götürüldüler.

Hayali komutan olmaktı

Şehit Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün arkadaşı Abdullah Karaca (25), Fethiye'de askerlik öncesi fırın açıp birlikte çalıştıklarını araba alım satımı yaptıklarını belirterek, "Askerlikten sonra O komutan olmak istedi. Askerliği çok seviyordu. 'Uzman çavuş olacağım' dedi. Doğu'da görevini en iyi şekilde yapıyordu. Dün telefonla görüştük. Mayıs'ta tatile geleceğini söyledi. Fethiye'nin aşığıydı. Aşırı bir araba sevgisi vardı. Sıcak bir kalbi vardı" dedi.  Şehit Uzman Çavuş Burak Cantürk için Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketi Giresun'a gönderildiği öğrenildi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.