Şehit Ateşi Muğla’ya Düştü

Şehit Ateşi Muğla’ya Düştü
(MUĞLA) Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK’nın hain saldırı sonrası şehit düşen Teğmen Altuğ Pek’in acı haberi Muğla’da ki...

(MUĞLA) Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK’nın hain saldırı sonrası şehit düşen Teğmen Altuğ Pek’in acı haberi Muğla’da ki baba ocağına düştü. Haziran ayında sözleşmeli olarak göreve başlayan Altuğ Pek son olarak iki gün önce babası Mehmet Pek ile telefonda görüştü. Şehidin Muğla’da ki evine dev Türk Bayrağı asıldı. Anne Fatma Pek ise sinir krizleri geçirdi.

Haziran’da Göreve Başladı

23 yaşındaki Altuğ Pek Haziran ayında sözleşmeli teğmen olarak göreve başladı. İlk görev yeri Diyarbakır’ın Silvan ilçesi oldu. Babası Mehmet Pek oğluna ‘ oralara gitme. Oralar çok karışık” dedi. Buna rağmen askerlik görevini çok seven Altuğ Pek Haziran ayında göreve başladı.

En Son İki Gün Önce Aradı

Oğluyla son kez iki gün önce telefonla görüştüğünü söyleyen baba Mehmet Pek “ Oğlumla telefonla çok sık görüşemiyorduk. Çoğu zaman telefonu kapalıydı. Son olarak iki gün önce görüştük. İyi olduğu söyledi. Silvan’ın çok karışık olduğunu kendisini merak etmemelerini söyledi. İlk görev yeri Silvan’dı. Oğluma o bölgenin karışık olduğunu gitmemesi gerektiğini söyledim. Ama beni dinlemedi. Asker olmayı çok istiyordu. Sanki başına gelecekleri biliyormuş gibi ne olursa olsun gideceğim demişti” dedi.

 

Şehit Babası Gazeteci

Diyarbakır Silvan’da şehit olan teğmen Altuğ Pek’in babası Mehmet Pek gazeteci. Muğla’da haftalık gazete sahibi olan Mehmet Pek şehit oğlunun fotoğraflarını gazetecilere kendisi verdi. 68 yaşındaki Mehmet Pek “  Çok fazla diyecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Bunu yaşamakta varmış” dedi.  Anne Fatma Pek ise sinir krizi geçirdi. Bayan bir subay anne Fatma Pek’i sakinleştirmeye çalıştı.

Cenaze Bu Gün Kalkacak

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Altuğ Pek’in cenazesi bu gün Diyarbakır’dan askeri helikopterle Milas Bodrum Havaalanına getirilecek. Şehit Teğmen Pek için Muğla şehir merkezinde Kurşunlu Camiinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra şehir yeni mezarlığına defnedilecek. Mustafa İnci

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.