ŞEHİT BAŞÇAVUŞ KİMSESİZLER MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜ

ŞEHİT BAŞÇAVUŞ KİMSESİZLER MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜ
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Genel Kurmay Başkanlığının önünde başında vurularak öldürülen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş darbeci askerler...

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Genel Kurmay Başkanlığının önünde başında vurularak öldürülen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş darbeci askerler sanılarak Muğla’da kimsesizler mezarlığına gömüldü. Anne Bilsen Dağdaş oğlunun şehit mezarlığına gömülmesini istiyor.

Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş 15Temmuz darbe girişimi gecesi Genel Kurmay Başkanlığının önünde başından vurularak ölmüştü. Muğla’da kimsesizler mezarlığına gömülen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın darbeci askerler tarafından şehit edildiği ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokağa çıkın’ çağrısı sonrası Genelkurmay Başkanının rehin alındığını öğrenen Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, sivil kıyafetle Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gittiğinde başına isabet eden tek kurşunla hayatını kaybetmişti. Ölüm nedeni belirlenemeyen Dağdaş’ın cenazesi Muğla’da tören yapılmadan kimsesizler mezarlığına gömüldü.

Anne Dağdaş’ın başlattığı hukuk mücadelesi sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki gün önce kamuoyu ile paylaşılan bilgi notunda “Harp okulunun bando kısmında görev yaptığı, 15 Temmuz günü darbe girişimi olaylarını öğrendikten sonra cep telefonunda oluşturduğu Whatsapp arkadaşlık grubunda arkadaşları ile mesajlaştığı, Genelkurmay başkanının darbeci askerler tarafından derdest edildiğini örenir öğrenmez darbeci askerleri engellemek amacıyla sivil kıyafetli olarak Genelkurmay Başkanlığa gitti, Genelkurmay Başkanlığına intikal ettikten sonra sivil vatandaşlarla birlikte hareket ederek darbeyi engellemeye çalıştığı esnada darbeci askerler tarafından ateşli silahla vurularak yaralandığı, akabinde ise şehit olduğu yapılan inceleme neticesinde anlaşılmıştır” denildi.

Şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın annesi, devletten maddi hiçbir beklentisinin olmadığını dile getirirken, “Bana Muğla’yı, Ankara’yı versinler hiç birisinde gözüm yok. Ben sadece manevi olarak bir destek bekliyorum, maddi olarak hiçbir beklentim yok. Benim çocuğum, yiğidim toprağın altında aslanlar gibi yatıyor. Benim çocuğumun onuru gururu geri verildi. Bu beni çok sevindirdi. 15 yıllık manevi hakkı boşa gitmedi. Hilal olsun ki ona gitti o gece orada şehit oldu. Benim manevi olarak tek beklentim var. Ailemiz şehit arkadaşlarının yanına defnedilmesini istiyorlar. O hainleri görmek istiyorum. Onlara iki çift lafım var. Ne istediler bizim çocuklardan. Ne istedi bu vatan hainleri bizim çocuklarımızdan. Beni kahreden sadece bu. Keşke o gece evde oturanlar benim çocuğum gibi aslan gibi sokağa çıksaydı da memleket için savaşsaydı. O acaba diyenler şimdi utansınlar da başlarını yere eğsinler. Allah’a yarın hesap verecekler. Benim çocuğumun günahını aldılar”

Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.