ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN AŞURE

ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN AŞURE
Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kurşunlu Meydanı'nda Muharrem Ayı nedeni ile Şehit için aşure dağıttı. Aşure etkinliğine Muğla Valisi...

Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kurşunlu Meydanı'nda Muharrem Ayı nedeni ile Şehit için aşure dağıttı. Aşure etkinliğine Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, siyasi parti temsilcileri şehit ve gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Aşure dağıtımı öncesi konuşan Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Şehit Aileleri Derneği ile birlikte her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sosyal etkinliklerden birisini yapıyoruz. Şehitlerimizi ve edebiyete intikal etmiş gazilerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Bu vatanı şehitlerimizin kanlarına gazilerimizin üstün gayretlerine borçluyuz” dedi.

Muğla Vali Amir Çiçek ise, “Muharrem ayı dinimizce, inancımızla önemli bir ay. Dolayısıyla bu ayda inancımız gereği ne gerekiyorsa onu yerine getiriyoruz. Ben bu vesileyle Muharrem ayınızı kutluyorum. Muğla’da gerçekten sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız, komşularımız hepsi muharrem ayına gereken değeri ve önemi verdikleri için teşekkür ediyorum. Bizim inancımızda ve duygularımızda en önemli şey birlik olabilmektir. Herkes farklı olabilir, ama en önemlisi bu farklılıklarla bir araya gelmek bir olmak, diri olmak ve böylece milli birliğimizi sağlamamızdır. Bu Muharrem ayının bu birliğimize, dirliğimize, gücümüze güç katmasına, bereketli, sağlıklı yaşamımıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri aşure kazanını açarak vatandaşlara dağıttı.

Bu haber toplam 431 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.