AKYAKA VE İÇMELER’DE DENİZE SIFIR VARLIKLAR SATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, mülkiyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına ait olan Marmaris’in İçmeler Mahallesi ve Akyaka’daki denize sıfır konumdaki varlıklar, özelleştirme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, mülkiyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına ait olan Marmaris’in İçmeler Mahallesi ve Akyaka’daki denize sıfır konumdaki varlıklar, özelleştirme programına alındı. Buna göre söz konusu yerler, satılabilecek, kiralanabilecek, kat ve arsa karşılığı inşaat yapılabilecek.

BERİTAN YÜCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, 10.06.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, mülkiyeti kamu kurumlarına ait olan tesisler, özelleştirme programına alındı. Karara göre Akyaka ve Marmaris’te bulunan, mülkiyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına ait olan varlıklar da Özelleştirme İdaresine devredildi.

Denize sıfır konumda, yaklaşık 26 dönüm arazi üzerinde, Hazine ve Maliye Bakanlığına ait olan varlıklar da Akyaka’da 1681, 1682, 1683, 2017, 1849, 3918, 3920 ile İçmeler’deki 2471 ve 2472 parseller bu kapsama alındı.

KAT VE ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT YAPILABİLCEK

Mülkiyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına ait olan varlıklar, satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kat/arsa karşılığı inşaat yaptırma yöntemlerinden biri veya birkaçı birlikte uygulanarak özelleştirilecek. Varlıkların, 31 Aralık 2025’e kadar özelleştirilme işlemlerinin tamamlanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan 4264 numaralı kararda şu ifadelere yer verildi:

“Ekli listede yer alan taşınmazların ve üzerlerinde bulunan yapıların (varlıkların);

1) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,

2) Varlıkların satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kat/arsa karşılığı inşaat yaptırma yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine,

3) Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar her türlü gelir, gider, bakım, onarım, işletim ile diğer yükümlülüklerin, bu varlıkların mülkiyetinde/kullanımında olan kurum veya Kuruluşlara bırakılmasına,

4) Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına,

4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 2’nci maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri