Bedir kardeşler, 4 yıldır sanayide hizmet veriyor

Röportaj: Sinem KarakayaMuğla Menteşe’deki Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Bedir’in yeri, Ferhat ve Serhat kardeşler işletmeciliğinde 4 yıldır...

Röportaj: Sinem Karakaya

Muğla Menteşe’deki Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Bedir’in yeri, Ferhat ve Serhat kardeşler işletmeciliğinde 4 yıldır sanayi esnafına hizmet veriyor. Bir köfteci dükkanında çırak olarak bu mesleğe başlayan Bedir kardeşler, kaliteli hizmet anlayışıyla sanayi esnafına hizmet vermekten memnun. Çocukluk hayalleri olan mesleği yaptıklarını söyleyen Bedir kardeşler, 5 kişilik kadro ile hizmet veriyor.

Bedir kardeşler ile yaptığımız röportajı siz okuyucularımız için kaleme aldık.

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Ferhat Bedir: Ben Ferhat Bedir. 32 yaşındayım. Muğlalıyım. 2003’den beri bu işi yapıyorum. 4 yıl önce Sanayi Sitesi’nde kardeşimle birlikte Bedir’in Yeri isimli işyerimizi açtık. 4 seneden beri burada hizmet veriyoruz.

Serhat Bedir: Ben Serhat Bedir. Ben turizm mezunuyum ama mesleğimi yapmıyorum. İki kardeş olarak iş yerimizde sanayi esnafına hizmet veriyoruz.

-Bu mesleğe ne zaman ve nasıl başladınız?

2003 yılında bir köftecinin yanında çırak olarak girdik bu işe. Çocukluktan beri bir işletme açmak hayalimizdi. Kendimizi geliştirdik ve 4 yıl önce Sanayi Sitesi’nde Bedir’in Yeri’ni hizmete açtık.

-Sanayi içinde oldukça meşhur bir işletmesiniz. Bunun sırrı nedir?

Güler yüzlü ve samimiyetle hizmet vermekten geliyor. Kaliteli hizmet sunmaktan geçiyor her şey. Müşteri memnuniyeti her zaman ön planda bizim için. Olması gerekende o zaten. Sıcakkanlı bir işletme olduğumuzu düşünüyorum. Tostumuzun tadını herkes çok beğeniyor. İçine bol malzeme koyuyoruz. Hijyen konusuna çok dikkat ediyoruz. Sanayi esnafına hizmet vermekten mutluyuz. Bizi bu yerlere getirdikleri için sanayi esnafına çok teşekkür ederiz.

-Bedir’in Yeri olarak menünüzde neler var?

Meşhur Muğla köftesi, döner, köfte, meşhur sanayi tostu ve tüm meşrubatlarımız mevcut.

-Mesleğinizi severek yapıyor musunuz? Zor yanları var mı?

Mesleğimizi çok severek yapıyoruz. Sevmeden bir iş yapılamaz. Mesleğin zor yanları diğer mesleklerde olduğu gibi elbette var. İnsanları memnun etmek çok zor. Esnaf olarak zaman zaman zorlandığımız zamanlar oluyor ama işimizi severek yaptığımız için görmezden geliyoruz. Hedefimizden vazgeçmiyoruz. Kaliteli hizmete devam ediyoruz.

-Neden bu meslek?

Çocukluktan beri köfteci olmayı hayal ederdik. Bildiğimiz bir iş. Çırak olarak başladığımız mesleği bu zamanda kadar Allah’ın izniyle sürdürüyoruz.

-Tostunuzu ve köftenizi bu kadar meşhur yapan şey ve bu kadar iyi bir işletme olmanızın püf noktası nedir?

Biz bir iş yaparken, örneğin bir tost yaparken ‘of yine mi tost’ diyerek hayıflanmak yerine işimizi severek yaptığımız için bu konumdayız. Sevgimizi katıyoruz. Herkese hitap etmeye çalışıyoruz.Biz Muğla’ya hizmet vermekten memnunuz.

Röportajımıza eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bizi tercih eden sanayi esnafına teşekkür ederiz. Muğla’ya hizmet vermek bizi mutlu ediyor. Paket servisimiz de var. Menteşe’de herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Güzel bir röportaj oldu. Muğla Gazetesi’ne gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Kapımız herkese açık.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri