CHP’den gazeteli protesto

CHP Muğla İl Danışma Toplantısı Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan partililer, hükümetin...

CHP Muğla İl Danışma Toplantısı Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan partililer, hükümetin OHAL dönemindeki uygulamalarını Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün Gazetesi okuyarak protesto etti. Toplantıda konuşma yapan İl Başkanı Mürsel Alban, “Bizler devletin parasını kendi çıkarları için kullananlara karşı referandumda çok iyi bir mücadele verdik. Çıkan sonucu kabul etmiyoruz ve hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Ben bu süreçte Muğla halkına aydın yüzünü gösterdiği ve çağdaş yaşam şeklini ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen CHP Muğla İl Danışma Kurulu toplantısına; CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Akın Üstündağ, İl Başkanı Mürsel Alban, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Mürsel Alban, referandum sürecinde CHP’nin Muğla’da yaptığı çalışmaları anlattı. Alban referandum sonucuyla ilgili, “Başkanlık yasası tek adamı yetkilendirmek ve esirliği getirme yasasıydı. AKP çıkarları olanlar ile birlikte bunu kağıt üzerinde yasalaştırdı. Fakat yineliyorum. Bu sadece kağıt üstünde yasal. Bizler bu yasayı kabul etmiyoruz ve hiçbir zaman da kabul etmeyeceğiz” dedi.

“TEK ADAMIN GÜCÜ HİÇBİR ŞEYE YETMİYOR”

İl Başkanı Mürsel Alban, “Tek adam ülkeyi yönetmeye başladığından beri ülkede ne değişti. Hani ülkemiz için iyi olacaktı. Ekonomi düzeldi mi? Hayır. Terör bitti mi? Hayır. Turiz mi düzeldi? Hayır. Tek adamın gücünün hiçbir şeye yetmediği anlaşıldı” dedi.

Alban OHAL’i eleştirdiği konuşmasında, “En fazla 3 ay dediler 1 yıl oldu. Herkesi baskı altına aldılar. Yüksek Seçim Kurulu’nun yaptığı manevrayla kendi yasalarını geçirdiler. Bizler devletin parasını kendi çıkarları için kullananlara karşı referandumda çok iyi bir mücadele verdik. CHP olarak propoganda yapmadık. Hayır verenlerle ortak noktada buluşarak halkımıza gerçeği anlatmaya çalıştık. Ben bu süreçte Muğla halkına aydın yüzünü gösterdiği ve çağdaş yaşam şeklini ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Gazetelere yapılan operasyonlarla ilgili basın özgürlüğünü savunan il başkanı, toplantıya katılan herkesi dağıtılan Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerini okumaya davet etti. Partililer tarafından yapılan protesto CHP’li bir gencin Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okumasıyla son buldu.

ATATÜRK’ÜN BURSA NUTKU

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek; 'Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.' diyecek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri