Emniyet personeline eğitim verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından İl Emniyet Müdürlüğü personellerine Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ilk yardım eğitimi verildi.Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muğla...

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından İl Emniyet Müdürlüğü personellerine Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) ilk yardım eğitimi verildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muğla İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 220 emniyet personeline ilk yardım eğitimi verildi.

Programa Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan, Emniyet Şube Müdürleri ve personeller katıldı.

Trafik ve Asayiş Şube Müdürlüğü ile Bekçilerin katıldığı ilk yardım eğitimi; Acil Hekimi Dr. Turan Akşar, Müdür Yardımcısı Volkan Çelik ve Eğitim Hemşiresi Gülsüm Fidan tarafından verildi.

“EMNİYET VE SAĞLIK TEŞKİLATI HER ZAMAN OMUZ OMUZA”

Programda konuşma yapan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan, pandemi döneminde emniyet ekiplerinin sağlık çalışanlarına çok büyük destek olduğunu belirterek, “Pandeminin başından beri canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarımızla birlikte siz değerli emniyet mensubu arkadaşlarımız toplumun huzuru ve refahını sağlarken aynı zamanda pandemi kurallarına uyma konusunda göstermiş olduğunuz özverili çalışmalar nedeniyle başta İl Emniyet Müdürü Suat müdürüme teşekkür ederim. Bize çok büyük destek verdiniz. Emniyet teşkilatı ve sağlık teşkilatı her zaman omuz omuza dirsek dirseğe çalışmıştır. Birlikte yürüttüğümüz mücadelemiz her zaman olduğu gibi devam edecektir. Bu mücadeleyi birlikte vermek ve birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Pandemi henüz bitmedi, mücadelemiz elbette birlikte devam edecek. Sağlık çalışanlarına vermiş olduğunuz destek aynı şekilde süreceğine eminim. Toplumsal her bir olayda, olay yerine intikal eden siz değerli kardeşlerimizle bunun ilk yardım konusunda bilgilerini paylaşmak ve sağlık görevlileri gelene kadar sizlerin ilk kurtuluşu ile yapacağınız ilk müdahalenin neler olabileceğini hatırlatmak, bilgilendirmek ve karşılıklı bir hiper aktif bilgilendirme toplantısı düzenlemeye planladık” dedi.

“BİLDİKLERİNİZİ HATIRLAMAK İSTEDİK”

Emniyet ekiplerinin her olaya müdahale etmek zorunda kaldığı için ilk yardım eğitiminin önemine vurgu yapan İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ise, “Burada ilk yardımla ilgili kendimizi geliştirmek, bilmediğimiz yönleri telafi etmek, öğrenmek amaçlı toplanmış bulunuyoruz. Malum bugünlerde ve 1 yıldan beri çok önemli bir pandemi sürecinden geçtik. Bu bizim meselemiz değil tüm dünyanın meselesi. Pandemi sürecinde etkin bir mücadele örneği gösteriyoruz hepimiz. Her ne kadar sağlık personeli olarak sağlıkçılar olarak bizim üzerimizden yürüyor olsa da bizler özellikle sizin sahadaki yardımlarınızı, jandarmanın yardımlarını diğer meslek grupların yardımlarını asla inkar edemeyiz. Siz bizimle pandemi sürecinde toplumun her kesimiyle her yerinde, her şekilde, her anda bulunarak denetim mücadelesi yaparak, bizlere fazlasıyla yardımcı oldunuz.  Bunun dışında siz toplumun her kesimiyle her an her şekilde bulunan görevliler olarak her olaya ve maalesef göreviniz gereği toplum içinde çok hoş olmayan olaylara müdahale etmek zorunda kaldığımız için trafik kazalarından tutun ilk yardım gerektiren her olayların içinde bulunmanızdan dolayı bu eğitim sizin için bildiklerinizi hatırlamak istedik. Bu eğitim sizler için çok önemli. İlk yardımı öğrenmek çok önemli. Burada öğrendiğiniz şeyleri lütfen sahada ihtiyacı olan insanlara bildiklerinizi uygulayabilmek cesaretini göstermenizi öneriyorum” şeklinde konuştu.

“DAHA İLERİ BİR EĞİTİM ALACAĞIZ”

“Yazın yeni sezona açılması, yeniden normalleşmeyle beraber yoğunlaşacağımızı düşündüğümüz ilimizde bu tür eğitimleri ileri düzeyde almanın faydalı olduğunu düşündük” diyen Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, “Çok sıkıntılı bir zamandan geçiyoruz. Üzerimizdeki yük gerçekten çok ağır. Normalde yaptığımız iş zaten zor. Genelde olaylara ilk müdahale eden vatandaşın düştüğü ilk sıkıntıda ilk gördüğü insanlar sizlersiniz. Devletin vatandaşa yardım eli uzattığı şefkat eli olmak zorundasınız. Sıkıntıda olan insanların ilk müracaat ettiği insanlarsınız. Bu ilk müracaatlarda üst düzey ilk yardımda yapabilmemiz lazım. Bu ilk yardım ileri düzey bir sağlık eğitimi değil, sağlık hizmeti değil ama mağduru hayatta tutabilmek için daha sonra yaşamış olduğu o kaza ya da yaralanmadan bir felakete uğramaması için olacak ilk müdahale. Bunula ilgili gün içerisinde defalarda eğitimlerimizi yapıyoruz. Hemen hemen herkesin sertifikaları var. Ancak önümüzde yazın yeni sezona açılması, yeniden normalleşmeyle beraber yoğunlaşacağımızı düşündüğümüz ilimizde tekrar gözden geçirmekte bu tür eğitimleri ileri düzeyde almanın faydalı olduğunu düşündük. Gerek pandemi sürecinin yönetilmesinde gerekse yeni sezonla beraber trafikte yoğunlaşacak, kalabalık olduğu her yerde kaza da yaralanma da olabiliyor. Onlara müdahale açısından doğru müdahaleyi yapmak ve bazen müdahale etmemek müdahale etmekten daha doğru olabiliyor. Yapılacak en ufak bir müdahale mağduru felaketlerle karşı karşıya bırakabiliyor. Biz burada biraz daha ileri bir eğitim alacağız. İnşallah bu tür vakalarla karşı karşıya kalmayız. Bu tür vakaların en az olduğu hatta hiç olmadığı bir sezon geçiririz ama karşılaştığımız zaman ne yapacağımızı da bilmekte fayda var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilk yardım eğitiminin de tamamlanmasıyla birlikte toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri