FETÖ Operasyonları Hızlandı

Hasan Telli

17-25 Aralık sonrası ülke genelinde başlayan FETÖ operasyonları ilk olarak Muğla’da 2016 yılı mayıs ayında başlamıştı. İş adamlarının gözaltına alınmasıyla başlanan FETÖ operasyonları 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında hız kazanmış birçok operasyon yapılmıştı. Bir yıldır devam eden teknik takip ve incelemelerin sonrasında yeni operasyonlarda ardı ardına geldi. İlk olarak Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda biri gazeteci toplam 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ByLock kullandığı tespit edildi. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yapılanmasına yönelik Muğla Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla operasyon düzenlendi. Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce Muğla, İstanbul, Samsun Hatay ve Kütahya illerinde gerçekleştirilen operasyonda doktor, gazeteci, muhasebeci, mermercilerin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Cihan Haber Ajansı’nın Muğla İl Temsilcisi K.A’ da bulunuyor. ByLock kullandığı tespit edilen şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

***

Henüz yakalanan ByLockcuların sorguları devam ederken üç ilin Muğla, Aydın ve Denizli illerinin sözde mahrem imamı da düzenlenen operasyonla yakalandıFETÖ/PDY terör örgütünün Muğla, Aydın ve Denizli bölge mahrem imamı olarak alınan M.M.G polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Muğla’da bir kamu kuruluşunda mühendis olarak çalıştığı belirlenen M.M.G emniyet sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, örgütün ‘Muğla, Aydın ve Denizli illeri bölge mahrem imamı’ olduğu öğrenilen M.M.G. isimli şüpheli yakalandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonrası şüpheli M.M.G., Muğla’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Kamuda mühendis olarak çalıştığı öğrenilen zanlının, KHK ile ihraç edildiği öğrenildi. Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen M.M.G emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

***

Bir yandan operasyonlar devam ederken bir yandan da FETÖ’nün kriptoları üzerine detaylı çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde MİT tarafından savcılığa teslim edilen 16 bin kişilik ByLock listesinde Muğla’dan kimlerin olduğunu ise önümüzdeki günlerde göreceğiz. Genel Kurmay Başkanlığı ve MİT’in 15 Temmuz Hain darbe girişimi ile ilgili yaptıkları açıklama ise beni hayrete düşürüyor. Binbaşı bana söylemedi diyerek kendini savunan Genel Kurmay başkanına sormak lazım. Senin yönettiğin bir orduda sekiz bine yakın asker kendi aralarında örgütleniyorlar, gizli toplantılar yapıyorlar, planlar yapıyorlar ve sen bunu fark edemiyor birde bana kimse haber vermedi diyorsun. Şimdi buna inanalım mı? Görevi ise istihbarat toplamak olan MİT nasıl oluyor da uzun süre planlanan bir darbeyi nasıl öğrenemiyor? Bence hem Genel Kurmay Başkanı hem de MİT müsteşarını görevden alalım ikisinin yapacağı işi sanırım Müge Anlı tek başına yapar.