İzolasyon kurallarını ihlal edenler karantinaya alınacak

Muğla’da Coronavirüsle mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu tarafından yeni kararlar alındı. Buna göre, Covid–19 pozitif ve temaslı olan kişilerin izolasyon kurallarını ihlal etmesi durumunda Kötekli Şahidi...

Muğla’da Coronavirüsle mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu tarafından yeni kararlar alındı. Buna göre, Covid–19 pozitif ve temaslı olan kişilerin izolasyon kurallarını ihlal etmesi durumunda Kötekli Şahidi Kız Öğrenci Yurdunda karantinaya alınacak ve izolasyona tabi kişilerin takibi muhtarlar tarafından yapılacak.

Muğla İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu tarafından yeni kararlar açıklandı. Alınan kararlar kapsamında Covid–19 pozitif ve temaslı olan kişilerin izolasyon kurallarını ihlal etmesi durumunda Kötekli Şahidi Kız Öğrenci Yurdunda karantinaya alınması ve ihlal nedeniyle cezai işlem uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Muğla Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Covid–19 pozitif ve temaslı olan kişilerin izolasyon kurallarını ihlal etmesi durumunda, Kötekli Şahidi Kız Öğrenci Yurdunda karantina altına alınmasına ve ihlal nedeniyle cezai işlem uygulanmasına ve Kaymakamlıklar tarafından Covid-19 pozitif ve temaslı izolasyona tabi kişilerin takibi için muhtarların,  azaların, site ve apartman yöneticilerinin görevlendirilmesi, Covid-19 pozitif ve temaslı olan şahısların izolasyonu ihlal etmeleri durumunda görevlendirilen kişiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi ve kolluk kuvvetlerine ivedilikle bildirilmesine karar verilmiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri