Memur-Sen’de yüzde 3’e tepki

Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği, memur zammı görüşmelerinde hükümetin yüzde 3+3'lük teklifini protesto etti.Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri,...

Memur-Sen Muğla İl Temsilciliği, memur zammı görüşmelerinde hükümetin yüzde 3+3'lük teklifini protesto etti.

Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi. Grup adına basın açıklaması yapan İl Temsilcisi Hasan Demirtaş, hükümetin hedeflenen enflasyonu baz alan teklifini dikkate almayacaklarını söyledi.

Demirtaş, “Hükümet, Kamu İşveren Heyeti kanalıyla masaya getirdiği 2012 yılı için %3+%3, 2013 yılı için %2+%3 zam tekliflerinde, hedeflenen enflasyonu dikkate aldığını iddia ediyor. Biz biliyoruz ki, son yıllarda hükümetin enflasyon hedefi ile gerçekleşen enflasyon rakamları arasında yüzde 100’lere varan farklar oluşmaktadır.  İktidarın hakkını yememek için öncelikle 2003, 2004, 2005 yıllarında,  gerçekleşen enflasyon rakamının hedeflenen enflasyonun altında çıktığını ifade edelim. Küresel krizin yaşandığı 2009 ve takip eden 2010 yılında da hükümet enflasyon hedefini kısmen tutturabilmiştir. Ancak, 2006 yılından bugüne kadarki tabloya baktığımızda durum değişiyor. 2006 yılında,  enflasyon yüzde 5 hedeflenmiş yüzde 9.7 olarak gerçekleşmiş. 2007 yılında yüzde 4 hedeflenmiş yüzde 8.4’te ancak durdurulabilmiş. 2008 yılı ise sapmanın en fazla olduğu yılı gösteriyor: Hedef yüzde 4, gerçekleşen ise yüzde 10.1, arada 2.5 katlık bir fark var.  2011 yılında ise yüzde 5.5 hedeflenen enflasyon, yıl sonunda yüzde 10.5 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Hükümet getirdiği teklifle, yangından mal kaçırır gibi çıkardığı 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ortaya çıkardığı adaletsizliği ve mağduriyeti giderecek yeterli ve gerekli oranın da uzağında kaldığını iddia eden Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Demirtaş, “Masaya, 666 sayılı KHK mağduru öğretmenleri, öğretim elemanlarını, hekim dışı personeli ve din görevlilerini memnun edecek, hükümetin hatasını telafi edecek bir öneri gelmemiştir” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, hükümet aleyhinde sloganlar atarak maaş bordosu yaktı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri