KARAR 15 TEMMUZ’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında 24-28 Nisan tarihlerinde tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek. Zanlıların son savunmasının alınmasına...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında 24-28 Nisan tarihlerinde tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek. Zanlıların son savunmasının alınmasına 15 Haziran tarihinde başlanacak. Bir ay sürmesi beklenen davanın 15 Temmuz 2017 tarihinde sona ermesi bekleniyor.

Muğla Valisi Dinlenecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada 24-28 Nisan tarihleri arasında tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek. 24 Nisan tarihinde başlayacak olan duruşmada İzmir'deki askeri birliklerde görevli olan Bahattin Akgül, Murat Bağ, Hakan Yukarki, Serkan Çoban ve Yasin Sağkol tanık olarak dinlenecek. 25 Nisan tarihinde ise Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan dinlenecek. Aynı gün  İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davanın soruşturma aşamasında "Şapka" ve "Kuzgun" kod adlarıyla gizli tanık olarak ifade veren ve kovuşturma aşamasında kimliklerini açıklayan kişilerin SEGBİS'le tanık olarak dinlenecek. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme 15 Haziran tarihine ertelenecek.

Karar 15 Temmuz’da Açıklanacak

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast davası 15 Haziran tarihinde görülmeye başlanacak. Bu tarihten itibaren sanıklar ve avukatları esasa yönelik savunmalarını sunacaklar. Yaklaşık bir ay sürmesi beklenen karar davasında duruşmanın 15 Temmuz 2017 tarihinde karara bağlanması bekleniyor.  44'ü tutuklu, 3'ü yakalama emriyle aranan 47 sanık bulunuyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen de Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesindeki "örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır." hükmü gereğince iddianamede "bir numaralı şüpheli" sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, 47 sanığın "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor. Mustafa İnci

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri