Menteşe bilinçsizliğin kurbanı

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de bulunan İl Sağlık Müdürlüğü’nün bahçesinde vatandaşlar tarafından atılan çöplerin yanı sıra belediye tarafından bakımı yapılmayan alanlar çevre kirliliğine neden oluyor.Beritan...

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de bulunan İl Sağlık Müdürlüğü’nün bahçesinde vatandaşlar tarafından atılan çöplerin yanı sıra belediye tarafından bakımı yapılmayan alanlar çevre kirliliğine neden oluyor.

Beritan Yücel

Menteşe’de bulunan eski devlet hastanesinin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasının ardından çürümeye yüz tutan alanda vatandaşların bilinçsizce attıkları çöpler ve tadilatı yapılmayan binalar çevre kirliliğine neden oluyor.

Vatandaşlar tarafından atılan bira şişeleri, çöp poşetleri, kullanılmış maskeler sağlık açısındanda tehlike arz etiğini ifade eden vatandaşlar, atıl duruma dönüşen alan çevrenin pandemi döneminde virüse davetiye çıkardığını söyledi.

Kirlilikten rahatsız olan vatandaşlar, “Burası hizmet vermeyi bıraktıktan sonra gençlerin oturup sohbet alanına dönüştü. Buraya gelerek yiyip içtikten sonra çöplerini atıyorlar. Günün herhangi bir saatinde bile gelseniz burada alkol alan birilerini görebilirsiniz” dedi.

Sokak hayvanlarının topladığı yiyecekleri, çoğunlukla çiğ et parçalarını bahsedilen alana götürmesi ise hoş olmayan manzaralara neden oluyor.

Yanı sıra yine merkez ilçede bulunan Perşembe Pazarının simgesi olan süs havuzunun ise temizliğinin detaylı yapılmadığı için kötü koku yaydığı dile getirildi.

Perşembe günleri yoğun kalabalığın oluştuğu ve vatandaşların dinlendiği bölgede bulunan süs havuzunu oyun alanı olarak gören çocuklar içinde risk oluşturulduğu görüldü.

Banklarda oturan vatandaşların ise süs havuzuna şişe ve izmarit attığı dikkat çekerken, havuzun içinde yosun bağladığı görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri